YemekSemizotu yemeği nasıl yapılır? Semizotu yemeği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Semizotu yemeği nasıl yapılır? Semizotu yemeği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Semizotu yemeği nasıl yapılır? Semizotu yemeği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Sofraların baş tacı olan semizotu, yemeği ve salatasıyla oldukça faydalı bir besin. 7'den 70'e herkesin severek yiyeceği semizotu yemeği tarifi, bol yoğurtla tüketilince daha da lezzetli oluyor. Peki, semizotu yemeği nasıl yapılır? Bol vitaminli ve oldukça lezzetli semizotu yemeği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Tam bir şifa deposu olan semizotu yemeği tarifi, hem kolayca yapılan hem de çok lezzetli olan enfes bir tarif. Peki, semizotu yemeği nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız semizotu yemeği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

SEMİZOTU YEMEĞİ TARİFİ

Semizotu yemeği malzemeler

  • 3 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • 1 demet semizotu
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su
    Tuz
  • Kırmızı pul biber

Sunum için

  • Sarımsaklı light yoğurt
  • Kırmızı pul biber

SEMİZOTU YEMEĞİ YAPILIŞI

  • İlk olarak bulguru bol suyla yıkayıp suyunu süzün.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Ardından salçaları ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Yıkanmış ve kökleri temizlenmiş semizotlarını da ilave edin.
  • Üzerine sıcak su ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın.
  • Bulguru ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Tuz ve kırmızı pul biber ekleyip kapağı kapalı olarak 5-10 dakika dinlendirin.
  • Yemeği servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.