Şifa deposu tarif: İstiridye mantarı tarifi
Asıl yetişme yeri Fransa olan istiridye mantarı, ülkemizde de en çok Karadeniz Bölgesi'nde yetişmekte. İstiridye mantarı tarifi ile birçok yemeğe lezzet katabilir aynı zamanda da sağlıklı beslenebilirsiniz. Sevdiklerinize hazırlamak için istiridye mantarı tarifi arıyorsanız "İstiridye mantarı tarifi, istiridye mantarı nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.
İstiridye mantarı tarifi ile sağlıklı ve lezzetli yemekler yapabilirsiniz. Sevdiklerinize hazırlamak için istiridye mantarı tarifi arıyor ya da istiridye mantarı nasıl yapılır merak ediyorsanız "İstiridye mantarı tarifi, istiridye mantarı nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.
İstiridye mantarı tarifi
İstiridye mantarı malzemeleri
- 400 gram istiridye mantarı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kase süzme yoğurt
- 3-4 dal dereotu (Kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 küçük tırnak pidesi
- İstiridye mantarı yapılışı
Tırnak pidelerini küp küp kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Fırında kıtır kıtır olana kadar kızartın. Sosu için tereyağını eritip salçayı ve toz biberi kavurun. Tavayı ocağın üzerine alın. Tava iyice ısınınca zeytinyağıyla birlikte istiridye mantarlarını bütün olarak yerleştirin. Orta ateşte, 4 dakika kadar iyice rengi karamele dönene kadar kızartın. Diğer tarafını çevirip aynı şekilde kızartmaya devam edin. Pideleri servis tabağına yayın, üzerine istiridye mantarlarını, mantarların üzerine de ince kıyılmış dereotu ile tatlandırdığınız süzme yoğurdu koyun. En son tereyağlı sosu dökün.