YemekSıkma nasıl yapılır? MasterChef 11 Kasım Mersin sıkma tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Sıkma nasıl yapılır? MasterChef 11 Kasım Mersin sıkma tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Paylaş
Sıkma nasıl yapılır? MasterChef 11 Kasım Mersin sıkma tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

TV8'in sevilen yarışması MasterChef Türkiye'de yarışmacılar Mersin yöresine ait sıkma tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise sıkma tarifi araştırıyor. Peki, sıkma nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız sıkma tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Mersin yöresinin popüler lezzetlerinden birisi olan sıkma tarifi, evde yapabileceğiniz şahane bir lezzet. Peki, sıkma nasıl yapılır? Sıkma tarifi, yapılışı, malzemeler, hazırlanışı, püf noktası...

Haberin Devamı

SIKMA TARİFİ

Sıkma malzemeler

Hamuru için:

  • 450 gram un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 250 ml. su (1+1/4 su bardağı)

İç harcı için:

  • 250 gram lor peyniri
  • 1 adet kuru soğan ( yemeklik doğranmış)
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı

SIKMA YAPILIŞI

Sıkmanın hamurunu hazırlamak için bir yoğurma kabında hamur için olan tüm malzemeleri birleştirin ve yoğurun. Kıvama gelen hamurun üzerini streç film ile kapatıp 15 dakika dinlendirin.

Bir tavada yemeklik doğranmış soğanları 1/2 çay bardağı sıvı yağ ile kavurun ve kavrulduktan sonra peyniri de ekleyerek karıştırın. Tuz, pul biber ve karabiberini de ekledikten sonra ocaktan alın.

Dinlenen hamurdan 10 eşit parça çıkarın ve bezeler oluşturun. Unlanmış tezgahta bezeleri kahvaltı tabağı büyüklüğünde açın. Isıttığınız tavaya açtığınız hamurlardan birini yerleştirin ve çok kabarmaması için çatal ile birkaç adet delik açın ve hamuru arkalı önlü pişirin. Pişirdiğiniz hamura sıcakken tereyağı sürün ve hazırladığınız harçtan koyup sıkı sıkı sarın ve servis edin.

Haberin Devamı