YemekSiron nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta siron tarifi, yapılışı, malzemeler

Siron nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta siron tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Siron nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta siron tarifi, yapılışı, malzemeler

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında bugün gelinler siron tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internet üzerinde siron tarifi araştırıyor. Peki, siron nasıl yapılır? Hazır yufka veya evde açtığınız hamurla yapabileceğiniz siron tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Karadeniz mutfağının sevilen lezzetlerinden birisi olan siron tarifi, günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz bir lezzet. Peki, siron nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız siron tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası...

Haberin Devamı

SİRON TARİFİ

Siron malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı su
  • Yarım kg yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz

SİRON YAPILIŞI

  • Unu hamur yoğurma kabına alıp tuz ve azar azar su ekleyerek yoğurun.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp oklava ile yufka şeklinde açın.
  • Yufkaları sacın üzerinde iki taraflı olarak pişirip bir kenara alın.
  • Yufkaları birer birer rulo yaparak sarın ve ruloları 2'şer cm eninde kesin.
  • Yuvarlak fırın tepsisini yağlayıp kestiğiniz hamurları yan yana aralıksız olarak sıkıca dizin.
  • Sarımsakları temizleyip ezin ve yoğurda ekleyin. Tuz ilave edip çırpın. Tereyağını eritin.
  • Hamurların üzerine eritilmiş sıcak tereyağını gezdirerek dökün. Sarımsaklı yoğurdu üzerine döküp yayın.
  • Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı sıcak fırına verin.
  • 20 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın.
  • Sironu dilerseniz kıymalı, peynirli veya tavuklu servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!