YemekPatates ve peynirli siron nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta patates ve peynirli siron tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Patates ve peynirli siron nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta patates ve peynirli siron tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Paylaş
Patates ve peynirli siron nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta patates ve peynirli siron tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün patates ve peynirli siron tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise patates ve peynirli siron tarifi araştırıyor. Peki, patates ve peynirli siron nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız patates ve peynirli siron tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Yöresel lezzetlerden birisi olan siron tarifi, patates ve peynirli yapılınca daha da lezzetli oluyor. Peki, patates ve peynirli siron nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız patates ve peynirli siron tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

Haberin Devamı

PATATES VE PEYNİRLİ SİRON TARİFİ

Patates ve peynirli siron malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı yoğurt

İç harcı için;

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 kase lor peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

PATATES VE PEYNİRLİ SİRON YAPILIŞI

Öncelikle patatesleri küp küp dilimleyip haşlayın.

Ardından patatesleri süzdükten sonra tereyağını ilave ederek ezin.

Tuzu karabiberi ekleyerek karıştırmaya devam edin.

En son da ince kıyılmış maydanozları ve peyniri ekleyerek ezmeden karıştırın.

Yufkalarınızı ortadan ikiye ayırın. Geniş tarafına iç harcından koyup oklava ile çok sıkı olmayacak şekilde 3-4 parmak genişliğinde bir rulo yapın.

Sonra bu ruloyu yine 3 parmak genişliğinde dilimlere ayırarak küçük yufka ruloları elde edin. Bunları kesik kısımları üste gelecek şekilde tepsiye dizin. 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirin.

Haberin Devamı

Fırından çıkardığınız yufkalar biraz soğuduktan sonra, üzerine kaynar suyu serpiştirerek yumuşamasını sağlayın ve üzerini kapatın.

Bu esnada tereyağını kızdırın. İçine salçayı, pul biber ve naneleri ekleyin.

Sarımsaklı yoğurdu da hazırlayıp önce yoğurdu sironların üzerine gezdirin.

Ardından sosunu gezdirin ve servis edin.