YemekSoğanlı börek nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta soğanlı börek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Soğanlı börek nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta soğanlı börek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Soğanlı börek nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta soğanlı börek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında bugün gelinler soğanlı börek tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette soğanlı börek tarifi araştırmaya başladı. Peki, soğanlı börek nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız soğanlı börek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Günün her saati afiyetle yiyeceğiniz soğanlı börek tarifi, evde yapılması kolay şahane bir tarif. Peki, soğanlı börek nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız soğanlı börek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

SOĞANLI BÖREK TARİFİ

Soğanlı börek malzemeler

  • 3 yufka
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

İç harcı için

  • 1 kg soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

SOĞANLI BÖREK YAPILIŞI

  • Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın.
  • Tereyağını tavada eritin.
  • Soğanı ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin.
  • Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyip karıştırın.
  • Ocaktan alın. Son olarak maydanozu ekleyip soğumaya bırakın.
  • İlk yufkanın üzerine tereyağı ile ayçiçek yağı karışımını sürün.
  • Kenar kısmına harçtan aktarıp rulo şeklinde sarın.
  • Üç parmak kalınlığında kesin.
  • Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
  • Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.