YemekSu muhallebisi nasıl yapılır? Su muhallebisi tarifi, yapılışı, malzemeler

Su muhallebisi nasıl yapılır? Su muhallebisi tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Su muhallebisi nasıl yapılır? Su muhallebisi tarifi, yapılışı, malzemeler

Akşam yemeklerden sonra ya da 5 çayında afiyetle yiyebileceğiniz su muhallebisi tarifi, hem hafif hem de çok lezzetli bir tarif. Peki, su muhallebisi nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği su muhallebisi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

İçerisinde pirinç unu, nişasta, su, süt ve toz şeker olan su muhallebisi tarifi, hazırlama ve pişirme süresiyle ortalama 1 buçuk saati bulunan ve 5 porsiyon çıkan bir tarif. Peki, su muhallebisi nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız su muhallebisi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

SU MUHALLEBİSİ TARİFİ

Su muhallebisi malzemeler

  • 2 bardak süt
  • 2 bardak su
  • 1/2 bardak toz şeker
  • 1/4 bardak pirinç unu
  • 1/4 bardak buğday nişastası

Servis için

  • Bal
  • Badem (Kavrulmuş)
  • Çarkıfelek meyvesi
  • Taze nane

SU MUHALLEBİSİ YAPILIŞI

  • Tüm malzemeyi tencereye alarak orta ateşte sürekli karıştırmak suretiyle pişirin.
  • Kaynayıp koyulaşınca ocaktan alın.
  • İçleri ıslatılmış kaselere eşit olarak paylaştırın.
  • Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2–3 saat süreyle dinlenmeye bırakın.
  • Kaseleri ters çevirip muhallebileri servis tabaklarına alın.
  • Üzerlerine bal gezdirip badem, çarkıfelek meyvesi ve taze nane ekleyerek soğuk servis edin.