Susamlı kek nasıl yapılır? Susamlı kek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Çay ve kahve keyfinize lezzet katacak susamlı kek tarifi, misafirlerinizin de bayılacağı şahane bir lezzet. Peki, susamlı kek nasıl yapılır? Yapması keyifli, yemesi ise daha keyifli susamlı kek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
22 Şubat 2022 , Salı 10:12
Günün her saati afiyetle yenen susamlı kek tarifi, hem doyurucu hem de oldukça lezzetli bir tarif. Peki, susamlı kek nasıl yapılır? Kaç dakikada hazırlanır? Tadına doyamayacağınız ve yedikçe yedirten susamlı kek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
SUSAMLI KEK TARİFİ
Susamlı kek malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Susam
SUSAMLI KEK YAPILIŞI
- Susamlı kek için öncelikle uygun bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
- Ardından üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek malzemelerin güzelce karışmasını sağlayın.
- Kek kalıbını güzelce tereyağı ile yağlayın.
- Ardından kalıbın her yerine gelecek şekilde susam serpin.
- Hazırlanan kek harcını kalıba boşaltın ve önceden ısıtılan 170°C fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakın.
- Pişen keki fırından alın ve ilk sıcaklığının çıkması için bekleyin.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra susamlı keki ters çevirin ve kalıptan çıkmasını sağlayın. Ardından soğumaya bırakın.