YemekTahinlebi nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta tahinlebi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Tahinlebi nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta tahinlebi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Tahinlebi nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta tahinlebi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin en sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün tahinlebi tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internet üzerinde tahinlebi tarifi araştırmaya başladı. Peki, tahinlebi nasıl yapılır? Tahinin eşsiz lezzetini doya doya alacağınız tahinlebi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Nefis lezzeti ve şahane görüntüsüyle yemeğe doyamayacağınız tahinlebi tarifi, evde kolayca yapabileceğiniz şahane bir tarif. Peki, tahinlebi nasıl yapılır? Günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz tahinlebi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

TAHİNLEBİ TARİFİ

Tahinlebi malzemeler

Hamuru için;

  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 3 çay bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • Aldığı kadar un

İçi için;

  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı şeker

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Ceviz veya fındık
  • Susam

TAHİNLEBİ YAPILIŞI

  • Uygun bir kaba Ilık süt, maya ve şekeri koyup karıştırın.
  • Yoğurma kabına unu alın.
  • Üzerine diğer malzemeleri ve mayayı koyup hamur yapın.
  • Hamuru 12 parçaya ayırıp bezeler yapın.
  • Her bezeyi inceltin.
  • İncelttiğiniz hamura tahin ve şeker karışımını sürün.
  • Hamuru rulo şeklinde sarın.
  • Spiral şekilde sarıp tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısını sürüp ceviz ve susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar üstü kızaracak şekilde pişirin.