YemekTikvenik nasıl yapılır? MasterChef tikvenik tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Tikvenik nasıl yapılır? MasterChef tikvenik tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Tikvenik nasıl yapılır? MasterChef tikvenik tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

TV8'in popüler yarışması MasterChef Türkiye'de yarışmacılar tikvenik tarifi yaptılar. Ekran başında izleyen seyirciler ise tikvenik tarifi araştırdı. Peki, tikvenik nasıl yapılır? Bal kabağıyla yapabileceğiniz şahane tikvenik tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Bulgaristan mutfağının sevilen lezzetlerinden birisi olan tikvenik tarifi, tadına doyamayacağınız şahane bir lezzet. Peki, tikvenik nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız tikvenik tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

Haberin Devamı

TİKVENİK TARİFİ

Tikvenik malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kg. bal kabağı(kabuğu soyulmuş)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)

TİKVENİK YAPILIŞI

İşe bal kabağını geniş bir kasede rendelemekle başlayın. Ceviz, şeker ve tarçını bal kabağına ilave edin ve karıştırın. Yufkaları yarım ay oluşacak şekilde tam ortadan kesin. 8 tane yarım ay şeklinde yufka elde edin. Fırça ile yufkaların iç yüzeyini kaplayacak şekilde sıvı yağ sürün. Sonrasında bal kabaklı harcı yufkanın içine eşit bir şekilde yerleştirin ve rulo şeklinde sarıp, gül gibi dolayın. Doladığınız ilk yufkayı yağlı kağıt koyduğunuz bir fırın tepsisine veya 30 cm çapında yağlanmış borcamın ortasına yerleştirin.

Diğer yufkalara da sıvı yağ sürün ve iç harcını koyarak rulo şeklinde sarın. Ortaya yerleştirdiğiniz yufkayla birleştirerek dizin. Birleştirdiğiniz yufkalar gül böreği gibi tepsiye dizilmeli. Yufkalar bittiğinde kalan sıvı yağı böreğin en üst kısmına bir fırça ile sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirmeye bırakın. Üzerine pudra şekeri serptikten sonra servis edebilirsiniz.

Haberin Devamı