Tokluk hissini arttırıp zayıflamanızı sağlayacak içecek tarifi
Az malzeme ile hem çok lezzetli hem de tokluk hissini arttıran bir içecek yapmaya ne dersiniz! Tadı şahane olan bu içecek sayesinde kilo vermeniz de kolaylaşacak. Peki nasıl mı? İşte, tokluk hissinizi artıracak ev yapımı içecek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası... Ayrıca diyetisyenden tokluk hissinizi artırmaya yardımcı besinlerin listesini ve gün içinde beslenmenizde yapacağınız basit düzenlemeler ile daha uzun süre tokluk hissi sağlamaya yardımcı olabilecek uygulamaların püf noktalarını aldık. Ama önce hem hazırlaması basit hem de çok lezzetli içeceğimizin tarifini ve hazırlanışını verelim...
Bardak bardak içeceğiniz ve tadını çok seveceğiniz bu içecek sayesinde tokluk hissiniz uzun sürecek ve bu sayede kilo vermeniz de kolaylaşacak. Evde bulunan basit birkaç malzeme ile yapabileceğiniz bu içecek aynı zamanda çok da sağlıklı.
TOKLUK HİSSİNİ ARTTIRAN İÇECEK TARİFİ
Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım limon
- 1 tane şeftali
Tatlandırmak için;
- Bal veya tarçın
YAPILIŞI
- 1 bardak ılık suyun içine limonu sıkın, yarım çay kaşığı bal ekleyin.
- Yarım şeftali doğrayın karıştırın.
- Biraz bekleyip ılık ılık tüketin.
- Suyun fazla uzun durmamasına özen gösterin.
Not; Bu tarifi yaparken yeşil elma da kullanabilirsiniz. Bal yerine tarçın kullanmanız kan şekerini dengelemede çok daha yardımcı olur.
TOKLUK HİSSİ İÇİN DAHA FAZLA ÖNERİYE Mİ İHTİYACINIZ VAR?
Diyetisyen Berrin Yiğit, bu ihtiyaçları baskılamak için çok basit püf noktaları olduğunu belirtiyor. Örneğin bazı besinler beynin yağ yakma iletisini hızlandırıyor. Yiğit, Posta.com.tr okuyucuları için beyni kandırmanın basit yollarını anlattı.
1. Beynin yağ yakma komutunu hızlandıran besinler tüketin!
Kereviz, pırasa, lahana, semizotu ve ıspanağı daha sık tüketin. Bu besinler, beynin yağ yakma iletisini hızlandırır.
2. Yoğurt yerine kefir tüketin
Yoğurt yerine kefir tercih edin. Yoğurt yiyecekseniz muhakkak ev yapımı olmasına özen gösterin. İştah kapatıcı özellikleri nedeniyle yoğurda mutlaka ince kıyım dereotu ve çörekotu serpin.
3. Baharatların gücünden yararlanın!
Metabolizmayı hızlandırıcı özellikleri nedeniyle eşit oranda zerdeçal, zencefil, karabiber, pul biber, nane, kekik, sumak, kişniş ve kimyondan bir karışım oluşturun. Çorba, ızgara, salata soslarınızda bolca kullanın. Hatta yoğurt ve cacığa bile ilave edin.
4. Daha fazla balık tüketin
Et yerine balık tüketmeye çalışın.
5. Salataları koyu yeşil sebzelerden hazırlayın
Salatalarınızı koyu yeşilliklerle hazırlayın. İçine rengarenk sebzeler ekleyin.
6. Daha hızlı yağ yakımı için metabolizmanızı siz yönetin, erken komut verin
Vücut proteinleri yakmak için daha fazla enerji harcar. Bu nedenle daha aktif çalışır. Öğüne proteinle başlamak metabolizmanızın komutu daha erken almasını sağlayacaktır. Alıştığımızın tersine yemeğe ilk olarak proteinle başlayın. Çorbayı en son tüketin.
7. Su içme zamanı önemli!
Suyu yemekten önce için. Yemeklerden önce mutlaka yarım litre su için. Ama mutlaka yemekten önce... İlk lokmadan sonra değil!
8. Bitki çaylarınıza mutlaka limon ve tarçın ekleyin
Gün içinde bitki çayı içmeyi ihmal etmeyin. Özellikle yeşil çayı ve mateyi tercih edin. Çaylarınızı limon dilimi, karanfil ve tarçınla demleyin. Böylece kan şekeriniz dengelenecek, tatlı krizlerini önleyeceksiniz.
9. Çorbalarınıza karabuğday ekleyin, vücudunuz karbonhidrat aldığını zannetsin
Çorbalarınızı sebze ağırlıklı pişirin. Mümkünse içine 1-2 yemek kaşığı chia tohumu, karabuğday ya da mercimek ekleyin. Özellikle karabuğday karbonhidrat düşkünleri için kurtarıcıdır. Karabuğday karbonhidrat almış gibi hissedip aslında protein içeriği yüksek bir yemek yemenizi sağlar.
10. Tatlı krizlerini önlemek için bir süre meyveden uzak durun, kendinize 2 hafta verin
Yeni bir diyete başladıysanız ilk günler tatlı krizi yaşamamak için öğünlerinizde meyve yemeyin. Tatlıdan uzaklaşmak istiyorsanız şeker isteğini uyaran tatlandırıcılardan da uzak durun. Tat alma duyusu 2 haftada değişir. İki hafta sonunda şeker eşiğiniz düşer, daha doğal tatlardan (kuru veya taze meyve gibi) tatmin olursunuz. Hatta zamanla sofra şekeri ağır gelmeye başlar. Şekeri kesmek bağımlılıktan kurtulmaktır, sabırlı olun.