Urfa kebabı nasıl yapılır? Urfa kebap tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler
Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden birisi olan Urfa kebabı tarifi, küçükten büyüğe herkesin severek yediği bir lezzet. Peki, Urfa kebabı nasıl yapılır? Yapması eğlenceli yemesi ise çok lezzetli Urfa kebap tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
30 Ağustos 2022 , Salı 18:25
Görüntüsüyle iştahları kabartan Urfa kebabı tarifi, evde yapabileceğiniz ve yanına tırnak pidesi ve bulgur pilavıyla servis edebileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, Urfa kebabı nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız Urfa kebap tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
URFA KEBAP TARİFİ
Urfa kebap malzemeler
- 1 kg az yağlı kıyma
- 50 gr çekilmiş kuyruk yağı
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı toz biber
URFA KEBAP YAPILIŞI
- Soğan ve sarımsak rendelenir.
- Tüm malzemeler derin bir kap içerisinde karıştırıp yoğurun.
- 10 dakika boyunca yoğurun.
- Hazırladığınız harcı parçalara bölerek şişlere uzun şekilde el ile yapıştırın.
- Bir mangalda, yağlı kağıtta fırında ya da bir tavada kızarana kadar pişirin.
BUNLARI DA OKUYUN