Yağlaş nasıl yapılır? Yağlaş tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Giresun'un meşhur lezzetlerinden birisi olan yağlaş tarifi, kahvaltıların olmazsa olmazıdır. Peki, yağlaş nasıl yapılır? Görüntüsüyle mıhlamaya benzeyen ve yadına doyum olmayan yağlaş tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
27 Mart 2022 , Pazar 13:59
Bol mısır unu ve bol tereyağı ile yapabileceğiniz yağlaş tarifi, Giresun yöresine aile şahane bir kahvaltılık. Peki, evde yağlaş nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ve yerken kendinizi durduramayacağınız yağlaş tarifi, gerekli malzemeler, hazırlanışı, yapılışı ve püf noktası...
Haberin Devamı
YAĞLAŞ TARİFİ
Yağlaş malzemeler
- 1 kilogram mısır unu
- 250 gram tereyağı
- Tuz
- Kırmızı pul biber
- 1 litre su
YAĞLAŞ YAPILIŞI
- 1 litre suya tuzu ekleyerek kaynatın.
- Su kaynadıktan sonra içine azar azar mısır ununu ekleyin.
- Topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın.
- Karışım 5 dakika içinde kulak memesi kıvamına gelecektir.
- Kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatın.
- Sos olarak tavada tereyağını kızdırın ve üzerine pul biber ekleyin.
- Hazırladığınız sosu yağlaşın üzerinde gezdirin.
BUNLARI DA OKUYUN
- Masterchef'te 3. eleme adayı belli oldu! Yarışmada kıran kırana mücadele
- Başak Dizer ve Kıvanç Tatlıtuğ, Toscana pozlarıyla hayran bıraktı
- Fahriye Evcen ve oğulları tekne keyfi yaptı! Pozlarına beğeni yağdı
- Dünyaca ünlü ismin konserinde Zeynep Bastık sürprizi! Türkçe ve Fransızca düet yaptılar
- Dünyanın en zengin 10 insanı (2024)