Yılbaşı tavuğu nasıl yapılır? Tüm ayrıntılarıyla yılbaşı tavuğu tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası
Yeni yılda enfes sofralar hazırlamak isteyenler yılbaşı tavuğu tarifi araştırmaya başladı bile. Peki, yılbaşı tavuğu nasıl yapılır? Kokusuyla evi lezzetiyle sofraları şenlendiren yılbaşı tavuğu tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Hindiye göre daha hızlı yapabileceğiniz yılbaşı tavuğu tarifi, tadına hayran bırakan şahane bir lezzet. Peki, yılbaşı tavuğu nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız yılbaşı tavuğu tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...
YILBAŞI TAVUĞU TARİFİ
Yılbaşı tavuğu malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
- 2 adet havuç
- 15 adet arpacık soğan
- Taze kekik
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
İç pilav için:
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 tatlı kaşığı yenibahar
- 3 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 10-12 adet kestane
- 1 tatlı kaşığı tuz
YILBAŞI TAVUĞU YAPILIŞI
Öncelikle iç pilavı hazırlayarak işe başlayın. Tereyağını ve sıvı yağı bir tencereye alın. Küp küp doğradığınız soğanları pembeleşene kadar kavurun. İçine dolmalık fıstıkları ilave edin. Suda bekletip yıkadığınız pirinçleri de ilave edip pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun. Kuş üzümü, haşlanmış kestane ve geriye kalan tüm baharatları da ekledikten sonra tekrar karıştırın. 3 bardak kadar sıcak su ekleyip pilavınızı pişirin ve dinlenmeye alın.
Tavuğun her yerini tereyağı ile iyice yağlayın. Kalan tereyağını, havuç ve arpacık soğanları tavuğun içine yerleştirin. Taze kekiği de tavuğun üzerine ve iç kısmına yerleştirdikten sonra pişirme torbasında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.