YemekZülbiye nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta zülbiye tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Zülbiye nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta zülbiye tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Zülbiye nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta zülbiye tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Ekranların en sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında bugün gelinler zülbiye tarifi yapıyor. Kanal D izleyicileri ise internet üzerinde zülbiye tarifi araştırıyor. Peki, zülbiye nasıl yapılır? Farklı lezzeti ve enfes görüntüsü ile zülbiye tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Şerbetli tatlı sevenler için iyi bir alternatif olan zülbiye tatlısı tarifi, hamuru kızartılarak yapılan enfes bir lezzet. Peki, zülbiye nasıl yapılır? Yaparken ayrı yerken apayrı lezzet alacağınız zülbiye tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ZÜLBİYE TARİFİ

Zülbiye malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su

Şerbeti için

  • 4 su bardağı su
  • 1 kg toz şeker
  • 2 dilim limon

ZÜLBİYE YAPILIŞI

  • Süt ve bir su bardağı suyu derin bir tencerede kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra unu ilave edip sürekli karıştırın ve ocaktan alın.
  • Ilındıktan sonra zeytinyağı ve yumurtaları ilave edip iyice yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde parmak şekli vererek düğüm yapın.
  • Derin bir tencerede kızgın yağda hamurları kızartın.
  • Şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın.
  • Sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün.
  • Üzerine 1 çay bardağı toz şeker ve dövülmüş ceviz serpip servis yapın.