YemekŞam dürümü tatlısı nasıl yapılır? Şam dürümü tatlısı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası
Şam dürümü tatlısı nasıl yapılır? Şam dürümü tatlısı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası
Tadına doyamayacağınız şam dürümü tatlısı tarifi, evde yapabileceğiniz hem çok lezzetli hem de sunumu harika tatlılardan birisi. Peki, şam dürümü tatlısı nasıl yapılır? Nefis görüntüsü, eşsiz lezzeti ve pratik yapılışıyla şam dürümü tatlısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
26 Nisan 2022 , Salı 12:15
Çay ve kahve keyfinize keyif katacak şam dürümü tatlısı tarifi, birçok kişinin favori lezzeti olacak. Peki, şam dürümü tatlısı nasıl yapılır? Her lokmasına ayrı lezzet alacağınız şam dürümü tatlısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
ŞAM DÜRÜMÜ TATLISI TARİFİ
Şam dürümü tatlısı malzemeler
- 125 gram tereyağı ya da margarin(oda ısısında)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine ayrılacak)
- 2,5 yemek kaşığı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
Hamura koymak için;
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 4 damla limon suyu
ŞAM DÜRÜMÜ TATLISI YAPILIŞI
- Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
- Tencereye su ve şekeri alıp kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca limon suyunu damlatıp ocağın en kısık ateşinde 10 dakika boyunca kaynatıp soğumaya bırakın.
- Hamuru için un hariç verilen malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurun ortasını açıp ince çekilmiş cevizi boşaltıp hamuru tekrar yoğuruyoruz.
- Hamuru sekiz parçaya bölüp her parçayı rulo yapıyoruz.
- Yaptığımız ruloları uygun bir fırın kabına aralıklı şekilde(ben büyük boy borcama yaptım, tam geliyor )yerleştiriyoruz.
- Daha sonra kesici ya da bıçakla hamurları 4 parçaya kesiyoruz.
- Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıkınca soğuyan şerbeti üzerlerine gezdiriyoruz.
- Tatlımız şerbetini çekince servise hazırdır.
BUNLARI DA OKUYUN
- Masterchef'te 3. eleme adayı belli oldu! Yarışmada kıran kırana mücadele
- Başak Dizer ve Kıvanç Tatlıtuğ, Toscana pozlarıyla hayran bıraktı
- Fahriye Evcen ve oğulları tekne keyfi yaptı! Pozlarına beğeni yağdı
- Dünyaca ünlü ismin konserinde Zeynep Bastık sürprizi! Türkçe ve Fransızca düet yaptılar
- Dünyanın en zengin 10 insanı (2024)