A. Yavuz KocaömerToplam madalya sıralamasında 17. olan Türkiye

HABERİ PAYLAŞ

Toplam madalya sıralamasında 17. olan Türkiye

Paris 2024 Paralimpik Oyunları, Türkiye’nin en kalabalık kafilesiyle katıldığı oyunlar olarak tarihe geçmişti. 94 sporcumuz, 15 farklı branşta mücadele ederek, daha en başından ülkemizin gücünü ve kararlılığını gözler önüne sermişti. Bu katılım, Tokyo 2020’deki 87 sporcu rekorunu geride bırakarak adeta yeni bir dönemin habercisiydi.

Dünya Rekorlarıyla Gelen Başarı

Sadece sporcu sayısındaki artış değil, performanslarıyla da dikkat çeken sporcularımız, Paris’te iki dünya bir Avrupa rekoru kırarak adlarını altın harflerle yazdırdı. Öznur Cüre Girdi, kadınlar makaralı yay sıralama atışlarında elde ettiği 704 puanla hem dünya hem de paralimpik oyunlar rekorunu kırarken; Aysel Önder, kadınlar T20 400m elemelerinde 54.96’lık derecesiyle dünya ve oyunlar rekorunu tarihe kazımıştı. Abdullah Ilgaz ise erkekler T47 yüksek atlamada 1.98 metrelik atlayışıyla 22 yıllık Avrupa rekorunu kırarak başarılarına bir yenisini daha ekledi. Paris 2024’te sporcularımız, toplamda 28 madalya kazanarak daha önceki tüm oyunlardaki başarıları geride bıraktı. 6 altın, 10 gümüş ve 12 bronz madalya ile ülkemize dönen sporcularımız, Tokyo 2020’deki 15 madalya rekorunu neredeyse ikiye katlayarak gurur kaynağımız oldu. Her branşta verilen mücadelenin sonucu, sadece madalyalarla değil, sporcularımızın gösterdiği azimle de taçlandı.

Haberin Devamı

Toplam madalya sıralamasında 17. olan Türkiye

Dünya Sıralamasında Büyük Sıçrama

Paris 2024’ün en dikkat çekici sonuçlarından biri, Türkiye’nin Paralimpik Oyunları genel sıralamasındaki büyük yükselişi oldu. Tokyo 2020’de genel sıralamada 42. olan Türkiye, Paris 2024’te 23. sıraya yükseldi. Bu sıçrama, sadece madalya sayısıyla değil, sporcularımızın sergilediği performanslarla da desteklendi. Aynı zamanda toplam madalya sıralamasında 17. sıraya yerleşen Türkiye, paralimpik tarihinde unutulmayacak bir başarı elde etti.

Toplam madalya sıralamasında 17. olan Türkiye

BAŞARIYA GİDEN YOLDA DAHA FAZLA ÇALIŞACAĞIZ

Paris 2024’te elde edilen bu büyük başarılar, Türkiye’nin paralimpik sporlar alanında ne kadar ilerlediğinin göstergesi. Bu başarı, sadece bir başlangıç ve daha büyük hedefler için çok daha fazla çalışacağız. Sporcularımızın azmi, kararlılığı ve desteğinizle daha büyük zaferlere koşmaya devam edeceğiz. Paris 2024, Türk paralimpik tarihinin en parlak sayfalarından biri olarak hafızalara kazındı. Şimdi bu ivmeyle daha da ileri gitme zamanı!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder