Adile ÖzdağGüneşi kontrol altında tutun

HABERİ PAYLAŞ

Güneşi kontrol altında tutun

Sevgili okurlar;

Yaz geldi. Tüm yılın yorgunluğunu atmanın, uzun yaz akşamlarının, deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmanın zamanı. Çoğumuz güneşi severken o bizi pek de sevmiyor aslında ve kalıcı hasarlara sebep olabiliyor. Kontrolsüz güneş, cilt hasarı, kuruluk, kırışıklık, erken yaşlanma, güneş lekesi ve hatta ötesinde cilt kanseri demek. Bu yüzden güneşli günlerin keyfini çıkarırken daha dikkatli olup abartmamalı, gerekli önlemleri almalıyız. Doğru bir korumayla ise güneşli günlerde bol bol eğlence var.

Haberin Devamı

SPF nedir?

Güneş ışınlarından korunan bir cildin güneşten korunmayan cilt ile kıyaslanarak yanma olayının ne zaman meydana gelebileceğini ölçen bir ölçü birimidir. SPF değeri arttıkça güneşten koruma süresinin de orantılı arttığı düşünülmemelidir. SPF15 değerinde bir koruyucu ile SPF20 değerinde bir koruyucunun koruma değerleri arasında pek fark yoktur. Güneş ışınlarını absorplaması sonucu cildi güneşten koruması, güneş ışınlarının o saat dilimindeki şiddetine de bağlı olarak uygulanan ürün miktarına göre süre olarak yaklaşık 2 saattir. Bu süre geçtikten sonra güneş koruyucunun koruma özelliğinin devam edebilmesi için tekrarlanması gerekmektedir.

UVA ve UVB koruması nasıl çalışır?

Güneş, farklı ışık ışınları yayar, bunlardan ikisi ultraviyole A (UVA) ve ultraviyole B (UVB). UVB ışınları daha kısadır ve cama nüfuz edemez, ancak bunlar güneş yanıklarına neden olanlardır.

Camdan geçebilen UVA ışınları daha sinsidir, çünkü güneş altında yandığınızı hissetmediğinizde bile cildinizi etkiler.

Güneş ışınlarının %5’ini Ultraviyole ışınlar (UVA, UVB) , %40’ını görünür ışınlar oluştururken %55’lik önemli bir kısmını ise gözle görülmeyen kızılötesi ışınlar oluşturur. Burada dikkat etmemiz gereken kullandığımız güneş kreminin sadece UV korumasının olmasının yeterli olmadığı. Bu konuda özel üretilmiş güneş koruyucu kremlerin içerisindeki “Global Koruma”cildinizi ultraviyole ve görünür ışınların yanı sıra görünmeyen kızılötesi ışınlara karşı da korur. Bu özel içerik sayesinde; cildin derinlerine kadar inen ve ciltte yaşlanmaya neden olan kızılötesi ışınlara engel olur ve güneşten kaynaklanan yaşlanma belirtilerini önler.

Haberin Devamı

Güneşi kontrol altında tutun

Güneş kreminizi seçerken sadece koruma faktörüne dikkat etmek yetersiz olacaktır. Güneşin olumsuz etkilerine müdahale ederken yoğun korumanın yanında güneşin verdiği hasara karşı etki sağlayan bir krem kullanmak daha doğru olacaktır.

Cilde yeniden enerji kazandıran Luminoterapi teknolojisiyle hazırlanangüneş kremleri içerisindeki ‘Pro Taurine enerji veren kompleks’ hücre metabolizmasını hızlandırır ve cilde enerji vererek daha pürüzsüz bir görünüme kavuşmasını sağlar.

Daha iyi cilt kalitesi için hücresel enerji

Pro-taurin, UV'nin etkisi altında üretilen serbest radikalleri Taurin haline getirir. Doğal bir amino asit olan taurin, mitokondriyi ve hücresel enerjinin kaynaklarını korur.

Hücre yenilenmesini uyarmaya, cilt bariyerini güçlendirmeye ve cildin nemini artırmaya yardımcı olur.

Ayrıca güneş kremlerinin içerisinde bulunan ‘Hyalüronik Asit’doğal kollajen görevi görerek nemlendirip dolgunlaştırır, ‘Bronzlaştırıcı Peptidler’ ise eşit tonda, sağlıklı ve uzun süreli bronzluk sağlar.

Haberin Devamı

Güneş kreminizi dışarıya çıkmadan 20 dakika önce sürmeyi alışkanlık hale getirin. Sadece plajla sınırlamayıp güneşin olduğu her yerde güneş kremi sürerek yaz aylarında cildinizi güneşten korumalısınız.

Yazın keyfini doyasıya çıkarmanız dileğiyle.

3 YENİ MESAJ VAR

Otizm ve Epilepsi arasındaki bağlantı çözüldü, tedavi çalışmalarına başlanıyor

Araştırmacılar mutasyona uğramış bir genin, otizmli çocuklarda nöbetlere neden olduğunu keşfetti. Bilim insanları konuyla ilgili çok yakın zamanda ilaç geliştirme çalışmalarına başlayacaklar.

Yapay zeka artık koklama duyusuna sahip

Araştırmacılar koku duyusuna sahip yapay zekâ geliştirdi. Bu yeni yapay zekâ, insan nefesini analiz ederek kanseri erken aşamada teşhis edebiliyor.

Dokunma ve ağrı hissini algılayabilen protez uzuv geliştirildi

Geliştirilen elektronik deri sayesinde “hissedebilen” protez uzuvlar üretmek artık mümkün. Bu yeni nesil akıllı protezler, üzerinde bulunan sensörlü elektronik deri sayesinde dokunma ve ağrı hissini algılayabiliyor.

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

• Güneş kremlerinin koruyucu etkisini göstermesi için dışarı çıkmadan 20 dakika önce sürülmesi gerektiğini,

• Güneşten tam korumanın devam etmesi için 2 saatte bir tekrarlanması gerektiğini,

• Güneşlenme sonrasında kullanılacak uygun after sun kremlerin sadece nemlendirme yapmayıp güneşin verdiği hasarı onarıp bronzluğun kalıcı olmasına katkı sağladığını,

• Beta-karoten’in özellikle ciltte çok iyi bir antioksidan olması ve güneş hasarını engellemesiyle yaz ayları için önemli bir destek olduğunu biliyor musunuz?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder