Borsa İstinye Park
Yeni yılı evlerinde değil dışarıda karşılamak isteyenler eğer damak tadına öncelik vermek istiyorlarsa, İstinye Park AVM’deki Borsa Restaurant’ı gönül rahatlığıyla önerebilirim. Şık ve dingin bir ortamda lezzetli yiyecekler ve onlara eşlik edecek içecekler sizleri bekliyor. Tabii, önceden rezervasyon yaptırmak şartıyla. İster fiks mönüyü ister alakartı seçersiniz, tercih sizin.
Limitsiz yerli içkili yılbaşı mönüsü (kişi başı 150 TL) çok zengin: Çeşitli zeytinyağlılar, salata-turşu, içli köfte, fındık lahmacunla başladıktan sonra, ana yemek olarak kuzu tandır, hindi dolması veya balıktan birinde karar kılabilirsiniz. Ardından serpme tatlılar, kahve ve ayrılmadan önce işkembe çorbası sahneye çıkıyor.
Dileyen, alakart mönüden gidebilir. İçki dahil adam başı ortalama 80-120 TL gibi. Ayrıca, evlere iç pilavlı kestaneli bütün hindi paket servisi de var (kilosu 50 TL; hindiler ortalama 6-8 kilo çekiyor). (Borsa, İstinye Park AVMİstanbul Tel: 0212 345 53 33)
Tadal’ın fırın hindisi
Pangaltı’daki 60 yıllık meze evi Tadal, her yılbaşında olduğu gibi, 2 gün öncesi sipariş verdiğinizde sizlere özel hindisini hazırlıyor. Ari Terzioğlu usta hindiyi önce defne yapraklarıyla marine ediyor. Sonra da yakındaki ekmek fırınına gönderip odun ateşinde nar gibi kızarttırıyor. Bu arada, eşi Günay Hanım da kestaneli iç pilavını hazırlıyor. Ben tattım bu iç pilavdan, nefis!
Ceremesine gelince: Yanında iç pilavı ve bir kapta hindi suyu, bütün hindi 175, yarım hindi 100 TL. Yılbaşı sofranızda sadece hindi değil biraz da hazır meze olsun isterseniz; Ermeni usulü topik, midye ve yaprak dolmaları, fasulye pilakisi, tarama, lakerda, Çerkez tavuğu, kadın budu köfte ve daha niceleri hatta ayva veya kabak tatlısı da sizi bekliyor. (Ergenekon Cad. No 55, Pangaltı/Osmanbey-İstanbul Tel: 0212 296 83 78)
2009’DA DAMAĞIMI ISITANLARDAN
BEYAZ PEYNİR: Ezine beyaz peyniri. Koyun-keçi karışık. 6 ay-1 yıl olgunlaştırılmış. Tacettin Temel- Çamlıcalı Süt Ürünleri, Cumhuriyet Mah., Geyikli Cad., No: 20, EzineÇanakkale Tel: 0286 618 10 27
MİHALIÇ PEYNİRİ: Koyun, koyun-inek karışık; az tuzlu ya da normal tuzlu. Sabri Özderici- Özderici Mandıra, Kemalpaşa Cad. No: 12, Mustafakemalpaşa- Bursa Tel: 0224 613 13 50
İZMİR TENEKE TULUMU: Koyun, keçi-inek sütü karışık. 6 ay-1 yıl olgunlaştırılmış. Nuri Akça- İmren Peynircilik, Akhisar-Manisa Tel: 0236 414 43 81
KARGI TULUMU: Keçi sonbahar sütünden, ufak deri tulumlarda. Peynirci Mehmet- Halk Caddesi No: 42, Çengelköyİstanbul Tel: 0216 422 35 55
KARS GRAVYER PEYNİRİ: Tam yağlı, özenli üretim. İlhan Koçulu- Koçular Peynir İşletmesi, Kars Boğatepe köyü, Kars. İstanbul irtibat: 0216 420 40 12
27 Aralık 2009, Pazar 04:00
Haberin Devamı