Arzu Çekirge PaksoySporda, eğitimde, sosyal yaşamda fırsat eşitliği şart
HABERİ PAYLAŞ

Sporda, eğitimde, sosyal yaşamda fırsat eşitliği şart

Geçtiğimiz haftalarda Paralimpik Milli takımımızın başarıları ile gururlandık. Engellerin azimle, inançla, disiplinle ve çalışkanlıkla nasıl aşılabildiğini gösteren milli sporcularımız Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda 6 altın, 10 gümüş ve 12 bronz olmak üzere 28 madalya kazanarak, tarihi bir rekora imza attılar. Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na 15 farklı branştan 94 sporcuyla katılan Milli Takımımız yüzme, taekwondo, okçuluk, judo, goalball, halter, atletizm, masa tenisi, atıcılık ve eskrim branşlarında madalya kazandı. Milli yüzücümüz Umut Ünlü, aynı organizasyonda iki altın madalya kazanan ilk Türk sporcu olarak tarihe geçerken Goalball kadın milli takımımız, üst üste 3. kez paralimpik oyunlar şampiyonu olarak tarih yazdı. Öznur Cüre Girdi, makaralı yay sıralama atışlarında dünya ve paralimpik oyunlar rekoru kırarken Aysel Önder dünya ve paralimpik oyunlar rekorunu egale etti. İbrahim Bölükbaşı judoda, Hakan Akkaya tekerlekli sandalye eskrimde, Aysel Önder ise para atletizmde madalya kazandılar. Bu olağanüstü başarıda Türk sporcularının yılmayan azminin, yoğun çalışmalarının olduğu kadar onlara sürdürülebilir destek veren sponsorlarının da büyük katkısı olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı

Sporda, eğitimde, sosyal yaşamda fırsat eşitliği şart

ENGELLİLERE SÜRDÜRÜLEBİLİR DESTEK

Sporun iyileştirici gücünün sağladığı pozitif katkılardan ilham alarak milli paralimpik sporculara destek olmayı hedefleyen LC Waikiki Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin 2024-2025 dönemi boyunca ana sponsorluğunu üstlendi. 2023 yılında Milli Paralimpik Atlet Hamide Doğangün iş birliği ile “iyi giyinmek engelli bireylerin de hakkı” mottosunu vurgulayan LCW’nin E-Ticaret Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Barbaros Yiş, “Türkiye’de engellilere yönelik ilk giyim koleksiyonunu geliştiren kurum olarak kapsayıcılığa inanıyoruz. Birbirinden değerli başarılara imza atan ve herkese örnek olan sporcuların hikayelerini daha çok duyurmaya, ilham veren sporcuların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

SPORCULARA İLHAM OLUYOR

Engelsiz yaşam yaklaşımı doğrultusunda Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’ni (TMPK) desteklediklerini belirten Shell Turcas CEO’su Emre Turanlı, “Engelli bireylerin hayata katılmalarını ‘Bir Kişi Daha’ demenin, hayal etmenin, inanmanın ve örnek olmanın önemine inanıyoruz. Hikayelerine destek olduğumuz bir çok örnekte gördük ki, yapabilirim diyerek yola çıkmanın, başarmanın, böylece bir başkasının da harekete geçmesine ilham olmanın yarattığı duygu çok büyük. Bütün sporcularımızın ilham olduğuna yürekten inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTELİLER İÇİN YENİ DÖNEM

İşverenlerce daha az tercih edilen devlet üniversitelerinden yeni mezun gençlere işe geçiş süreçlerinde fırsat eşitliği sağlamayı hedefleyen Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı kapsamında STK’larda işbaşı yapan yeni katılımcılarla birlikte programdan yararlanan genç sayısı 350’ye ulaştı. Program, yeni mezunların 12 ay boyunca STK’larda tam zamanlı çalışmalarına imkan sağlıyor. Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı; “Yaklaşık 10 yıl öne çıktığımız yolculuğumuzda bugüne kadar dokunduğumuz 1.450 genç günden güne gelişerek başarı basamaklarını bir bir tırmanıyorlar. Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı’nın Esas Sosyal ailesine dahil olan 50 gence gelişimlerinde ve donanım sahibi olmalarında ilham vermesini diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Sporda, eğitimde, sosyal yaşamda fırsat eşitliği şart

9. KEZ İYİLİĞE YELKEN AÇACAKLAR

Türkiye’nin ilk ve tek kadın yelken yarışı olan Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası , 20 Ekim’de düzenlenecek. Kadınların yelken sporuna ilgisini arttırmayı, toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekmeyi hedefleyen kupada bugüne kadar 60’ı aşkın kurumsal takım ile 900’den fazla kadın yelkenci yarıştı. Kupanın ana sponsorluğunu üstlenen Hepsiburada’nın Müşteri Deneyimi ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Grup Başkanı Esra Beyzadeoğlu “Kurucusu ve CEO’su birer kadın lider olan Hepsiburada olarak kadın girişimciliğini destekleme misyonumuz doğrultusunda, kadının sosyal ve ekonomik hayattaki güçlü varlığına katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Sporda, eğitimde, sosyal yaşamda fırsat eşitliği şart

Sıradaki haber yükleniyor...
holder