Arzu Çekirge PaksoyToplumsal gelişim için her alanda eğitim şart

HABERİ PAYLAŞ

Toplumsal gelişim için her alanda eğitim şart

Geçtiğimiz hafta Dünya Kız Çocukları Günü’nü kutladık… Ülkemizde kız çocuklarının eğitim ve eşitlik mücadelesini desteklemek, Türkiye’nin her bölgesinde kız çocuklarının okullaşma oranının artması çok önemli… 50 yıldır kız çocuklarının fırsat eşitliğine sahip olması ve potansiyellerini gerçekleştirmesi için çalışan Sabancı Vakfı, bu konuda farkındalık yaratmak için özel bir film hazırladı. #SenKızBizYanındayız mesajıyla hazırlanan filmde, tüm cehalete ve eşitsizliklere karşı “Kız ki büyüsün hayallerin, kız ki değiştir” diyerek her kız çocuğunun kendi yolunu çizebilmesi için çağrı yapıldı. Toplumsal gelişme ve ilerlemenin ancak kız çocuklarının ve kadınların fırsat eşitliğine sahip olmasıyla mümkün olacağına inanıyor, bu amaçla sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerine imza atan kurumları destekliyorum.

Haberin Devamı

VANLI KADIN YELKENCİLER İSTANBUL’DA YARIŞACAK

Van’da yaşayan üniversiteli 5 genç kızın oluşturduğu yelken takımı 20 Ekim’de gerçekleşecek 9. Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası’nda Make-A-Wish Türkiye adına yarışmak için İstanbul’a geliyor. Make-A-Wish Türkiye Genel Müdürü Özlem Özen “Bu takım, yalnızca denizde değil, hayatın her alanında sınırlarını aşan güçlü kadınlardan oluşuyor. Onların başarısı ve azmi, hayalleri için mücadele eden çocuklarımız için ilham kaynağı oldu. Bu yarış, sadece bir spor etkinliği değil, aynı zamanda çocuklarımızın hayallerine giden yolda sembolik bir öneme sahip” dedi. Geçtiğimiz yıllarda Samsun ve Mersin’den gelen kadın yelkencilerin yarıştığı Kupa, yaz boyunca Van Gölü’nde antrenman yapan genç yelkencilerin eklenmesiyle kapsamını daha da genişletti.

Toplumsal gelişim için her alanda eğitim şart

ATLAR FARKINDALIK İÇİN KOŞTU

Serebral Palsi’ye dikkat çekmek amacıyla Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı ve Türkiye Jokey Kulübü iş birliğinde Veliefendi Hipodromu’nda özel bir koşu düzenlendi. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Direktörü Nigar Evgin, “Dünya genelinde 17 milyon engelli bireyin mücadele ettiği Serebral Palsi konusunda çok yönlü farkındalık çalışmaları yürütüyor, aileleri bilinçlendirerek erken tanı ve doğru tedaviyle buluşan çocukların yaşam konforunun artırılabileceği mesajını veriyoruz. İhtiyaca göre sıklıkla başvurduğumuz hipoterapi (at destekli terapi) serebral palsili bireylerin tedavi süreçlerine olumlu yönde katkı sağlıyor” dedi.

Haberin Devamı

Toplumsal gelişim için her alanda eğitim şart

EKER I-RUN 18 STK İÇİN KAYNAK YARATTI

Eker Süt Ürünleri tarafından bu yıl ‘Yola Çık!’ mottosuyla düzenlenen Eker I Run; spor, eğlence ve yardımseverliği bir araya getirdi. Bu yıl 13 farklı ülkeden ve 38 farklı şehirden 5 bin koşucunun katıldığı organizasyonda 42K Maratonu’nda kadınlarda Özlem Işık, erkeklerde ise Oğuzhan Emre Singer birinci oldu. Eker I Run 2024’te Adım Adım aracılığıyla 18 Sivil Toplum Kuruluşunun projeleri için 4 bine yakın bağışçı, yaklaşık 650 gönüllü sporcunun katkısıyla 2 milyon 600 bin TL kaynak yaratıldı. Sporculara iyiliğin peşinden koşma fırsatı veren organizasyon kapsamında toplanan bağışların 4 milyon 500 bin TL’yi geçmesi hedefleniyor.

Toplumsal gelişim için her alanda eğitim şart

İLK DÖNEMİN MEZUNLARI

Mercedes-Benz’in, genç kadınları sosyo-ekonomik olarak güçlendirmek ve kariyer yolculuklarında desteklemek amacıyla hayata geçirdiği She’s Mentoring Programı, ilk dönemini tamamlandı. Türkiye’nin 47 ilinden 521 başvuru alan programa seçilen 31 genç kadın, yedi ay boyunca alanında öncü isimler ile birebir çalışma fırsatı elde etti. Mentorlar, bu süreçte deneyimlerini ve bilgilerini mentilere aktararak onların projelerini geliştirmelerine yardımcı oldular. Programın sonunda jüri değerlendirmesiyle ‘Sürdürülebilirlik’, ‘İnovasyon & Teknoloji’ ve ‘Yaratıcı Endüstriler’ olmak üzere üç kategori altında belirlenen kazananlar, toplamda 1 milyon TL’lik para ödülünün sahibi oldu.

Haberin Devamı

Toplumsal gelişim için her alanda eğitim şart

‘YILIN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KAHRAMANI’

Opet Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, Stevie Uluslararası İş Ödülleri’nde “Yılın Sürdürülebilirlik Kahramanı” ve “Yılın Kadını” kategorilerinde ödüle layık görüldü. 25 yıldır ülkemizde toplumsal fayda projeleri gerçekleştiren, hijyen, çevre, tarihe saygı, trafik ve kadın istihdamı gibi pek çok sosyal sorumluluk konusunda öncülük üstlenen Nurten Öztürk, ödülünü alırken yaptığı konuşmada, “Bu ülkenin ve insanının en iyiyi hak ettiğine inanıyorum. Bir birey olarak ülkeme, insanımıza emek, bize değer verenlere karşı görev ve sorumluluklarımız olduğunu düşünüyorum. Hayata geçirdiğimiz istikrarlı sosyal sorumluluk projelerimizle topluma örnek oluyor, fark yaratıyor ve cesaret aşılıyoruz. Bugüne kadar 20 milyonu aşkın kişiye ulaştık” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder