Arzu Çekirge PaksoyUmut veren projeler

HABERİ PAYLAŞ

Umut veren projeler

Son dönemde gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projelerinin ortak amacı geleceğe ilişkin umut vermek… Kadınlara, çocuklara, gençlere, engellilere yönelik tasarlanan pek çok proje onları bilinçlendirmeyi, fırsat eşitliği sağlamayı, meslek edindirmeyi, hayata ümitle bakmalarını hedefliyor. Sosyal etkisi yüksek, sürdürülebilir nitelikteki bu projeler toplumsal fayda yaratıyor.

Umut veren projeler

KADINLARI TEKNOLOJİYE KAZANDIRIYOR

Teknolojide Kadın Derneği, Cumhuriyet’in yeni yüzyılında geleceğin liderlerini yetiştirecek. “Teknolojinin Lider 100leri” isimli proje, teknolojide 100 kadın ve 25 erkek lider yetiştirmek için katılımcılara kapsamlı ve tamamen ücretsiz bir eğitim programı sunacak. Kadınları istihdama ve üretime kazandırmayı amaçlayan dernek bu amaçla Türkiye’nin önde gelen 69 markasını tek bir çatı altında topladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş proje lansmanında yaptığı konuşmada “STEM alanlarındaki yetişmiş insan gücü artık stratejik bir güç olarak değerlendiriliyor. Bu alanda bütüncül bakış açıları ve toplumsal sorunlara duyarlılıkla özellikle kadınların varlığı çok önemli. Biz de özellikle kız çocuklarımızın eğitimleri ve kariyerleri için özel çaba sarf ediyoruz. Bu öncü projenin yüzde 80 kadın kotası uygulamasının fırsat eşitliği açısından benzer projelere ilham olacağına inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Umut veren projeler

GENÇLERE FIRSAT EŞİTLİĞİ, STK’LARA İŞ GÜCÜ SAĞLIYOR

Esas Sosyal 8 yıldır gençlik ve istihdam alanında sürdürülebilir fayda yaratıyor. Gençlere fırsat eşitliği sağlamayı hedefleyen programları ile işverenlerce daha az tercih edilen devlet üniversitelerinden mezun gençlerin; iş hayatına daha öz güvenli, donanımlı ve sorumluluk sahibi bireyler olarak adım atmalarını amaçlıyor. Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı, “El ele vermenin gücüne inanıyor, özel sektörü, sivil toplumu ve iş insanlarını genç istihdamında fırsat eşitliği misyonu etrafında bir araya getiriyoruz. STK’larda ilk iş deneyimi kazanan gençler sivil toplumu tanırken, sosyal sorumluluk bilincini ve farkındalıklarını kuvvetlendiriyor. STK’ları iş alanı olarak benimseyen yeni bir neslin oluşumuna hep birlikte fayda sağlıyoruz” diyor. Sivil toplum kuruluşlarına nitelikli iş gücü sağlayan programa katılmak isteyen STK’lar 4 Mart tarihine kadar başvuruda bulunabilir.

Haberin Devamı

Umut veren projeler

ENGELLİLERİ TİYATRO İLE BULUŞTURUYOR

Türk Telekom; İstanbul Devlet Tiyatrosu işbirliğiyle görme ve işitme engelli bireylerin kültür ve sanat etkinliklerine katılımını artırmak amacıyla “Erişilebilir Tiyatro” projesini başlattı. Bu kapsamda Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Devlet Tiyatrosu oyunlarında üst yazı ve canlı betimleme uygulamaları hayata geçirilerek görsel, işitsel ve fiziksel engelleri aşan bir deneyim sunulması amaçlanıyor. Ayrıca, oyun öncesinde gerçekleştirilen özel bir sahne turu ile görme engelli sanatseverlerin oyunun dekorunu, kostümleri ve oyunda kullanılan objeleri dokunarak tanımaları sağlanarak bütünsel bir tiyatro deneyimi yaşamaları hedefleniyor.

Umut veren projeler

ÇOCUKLARA BİLİMİ SEVDİRİYOR

TÜMOSAN’ın geleceğin mucitlerini keşfetmek ve gençlerin hayallerini destelemek için gerçekleştirdiği “Sen Yeter Ki Yap” yarışmasında; eğitici teknolojiler, enerji ve çevre, engelsiz yaşam, evrensel teknoloji, gıda ve tarım ve robotik olmak üzere toplamda 6 kategoride 16 proje ödül kazandı. Ortaokul ve lise öğrencilerinin bilimsel fikirleri ile katıldığı yarışma Türkiye genelinde düzenlendi.

Haberin Devamı

BABALARI BİLİNÇLENDİRİYOR

AÇEV, 1996 yılından bu yana Baba Destek Programı (BADEP) ile babaların çocuk bakımı ve çocuklarının gelişiminde üzerlerine düşen sorumlulukları gerçekleştirmelerini, çocukları ile vakit geçirmelerini ve onlarla sağlıklı iletişim kurmalarını hedefliyor. “Eşit ebeveynliğe” inanan Mustela 3 yıldır bu programa destek veriyor. Mustela Türkiye Genel Müdürü Fikret Baltaoğlu, “Ebeveynlik sadece annenin sorumluluğu değildir; babalar da aynı derecede sorumluluklara sahiptir. Babaların ebeveynlik yolculuğunda daha etkin olmalarını hedefliyoruz” diyor. 2023 bahar döneminde Mustela’nın desteğiyle açılan 11 BADEP grubu ile 6 ilde 160 babaya ulaşıldı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEK İÇİN ÇALIŞIYOR

Vodafone Türkiye; Çevresel, Sosyal ve Yönetişim performansını paylaştığı “2023 ÇSY Raporu”nu yayınladı. Yaptıkları tüm çalışmalarda şeffaflık ve objektif değerlendirmeye önem verdiklerini söyleyen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, “Dünya ve içinde yaşadığımız toplum için daha iyi bir gelecek inşa etmek amacıyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. İyi kurumsal vatandaş olmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu amaçla ÇSY konusunda ülkemizde öncü bir rol üstleniyor, farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Enerji tüketimimizi azaltmaya veya daha verimli kullanmaya, yeni teknolojilere ve yenilenebilir enerjiye yatırım yapmaya odaklanıyoruz. Sürdürülebilir bir gelecek için çalışmaya devam edeceğiz” ded

Sıradaki haber yükleniyor...
holder