Bekir SaçarAşk Gemisi'nde lezzet şöleni
HABERİ PAYLAŞ

Aşk Gemisi'nde lezzet şöleni

Şu an Türkiye’nin en güzel tatil beldelerinden biri olan Marmaris’teyim. Gündüzleri o plaj senin bu otel benim gezip tozuyorum. Akşam olunca da bölgedeki en leziz yemekleri yapan harika restoranları keşfediyorum. Önceki gece bir dostumun tavsiyesi üzerine İçmeler Cumhuriyet Caddesi’ndeki ‘The Love Boat’ adlı restorana gittim. Mekanın sahibi ve işletmecisi Rabia Devamlı. İstanbul Erenköylü olan Rabia’nın ailesinin burada bir oteli olduğu için çocukluğundan beri yaz aylarında Marmaris’e gelirmiş. Otellerinde çalışarak mesleğin inceliklerini öğrenip sonra da ‘Aşk Gemisi’ adını verdiği restoranını açmış.

Haberin Devamı

KADIN ELİ DEĞDİĞİ BELLİ OLUYOR

Rabia Hanım mekanını gemi konseptinde yapmak istemiş. Bembeyaz mekana girince gerçekten de kendinizi bir gemide gibi hissediyorsunuz. Dekorasyon en ince detaylarına kadar düşünülmüş. Bir arkadaşı ona 80’lerde TRT 1’de yayınlanan ünlü dizi ‘The Love Boat’ yani ‘Aşk Gemisi’ adını önermiş o da çok sevip kabul etmiş. Hemen yanında da ‘Sport Inn’ adında harika bir bar açmış. Restoranın menüsünde yok yok. A la carte dünya mutfağının tüm lezzetlerini tadabileceğiniz restoranda tabii ki Ege’nin en leziz mezeleri, taptaze deniz ürünleri, yerel malzemelerle üretilmiş zeytin yağlıları da unutulmamış. Buraya kadın eli değdiğini hemen anlıyorsunuz.

LEZZETLERDEN LEZZET BEĞEN

Patroniçe, masaları tek tek dolaşıp, misafirlerine damak tadını soruyor, sonra da tavsiyelerini sıralıyor. Ona kesinlikle güvenin. Rabia Hanım’ın tavsiyesi üzerine Bruschetta, Spring roll, Freid calamari, Buffalo Wings, Garlic shhrimps in butter, Tagliatelle frutti di mare, Seafood noodle, Beef fajita, Sweet Chilli’yi ve tatlılardan Volcano’yu tattım. Ardından da yanındaki kardeş işletme Sport Inn Bar’a geçip harika kokteylleri tadıp, kaliteli müzik eşliğinde eğlendim. Yolunuz buralara düşerse mutlaka uğrayın. Afiyet olsun, iyi tatiller.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder