Bekir Saçar'Brava By Stefano Ciotti'
HABERİ PAYLAŞ

'Brava By Stefano Ciotti'

Türk Rivierası Bodrum, Kurban Bayramı’nda yine tıka basa doldu. Sosyete, cemiyet hayatı ve şov dünyasının ünlülerinin nerdeyse hepsi buradaydı. Gündüz ünlü plajlarda dans edip eğlenen ünlü simaların geceleri nereye gidip yemek yediklerini, nerelerde eğlendiklerini merak edip araştırım. Araştırmamın sonunda, The Bodrum Edition’ın açık hava restoranı Brava By Stefano Ciotti ön plana çıktı. Ünlülerin neden bu restorana gittiğini çok merak edip ben de soluğu orada aldım.

7 MICHELIN YILDIZLI ŞEF

Meğer bu yaz restoran mutfağının başına dünyaca ünlü Michelin Yıldızlı Şef Stefano Ciotti geçmiş. 2010 yılında aldığı ilk kişisel Michelin Yıldız›nı sayısız prestijli ödülle taçlandıran İtalyan şef, eşiyle birlikte 2015 yılında açtığı Pesaro Sahilinde yer alan Nostrano By Stefano Ciotti isimli restoranıyla bugüne dek tam 7 Michelin Yıldızı almış. Bunu öğrendikten sonra Türk elitlerinin niye akın akın buraya geldiğini anladım. Ciotti İtalyan & Türk Mutfaklar›ndan esinlenerek son derece seçkin bir menü hazırlamış. Lezzet listesi çok zengin olduğu için seçim yaparken zorlanıyorsunuz. Bu durumda imdadınıza ünlü şef yetişip sizi dinleyip, damak tadınıza en uygun yemekleri size öneriyor.

Haberin Devamı

TÜRK YEMEKLERİ Mİ YOKSA İTALYAN MI?

İtalyan şefin yemekleri gerçekten damak çatlatan türden. Sunumları ise tam anlamıyla gerçek bir sanat eseri. Yemekler masaya servis edildikten sonra şef, masaları tek tek dolaşıp misafirlerin memnuniyet derecesini ölçüyor, fikirlerini soruyor. Meraklısıyla da beğendikleri yemeklerin reçetelerinin sırlarını paylaşıyor. Şefin öne çıkan bazı yemekleri şöyle; Lobster Cavatelli, Beef Parmigiana, Fagotelli Cacio E Peppe, el yapımı makarna, risotto, melanzane, carpaccio, bruschetta. Tatlı seviyorsanız şefin imza petit fourları, buzlu limoncello, ferahlatıcı gelatolar veya Brava By Stefano Ciotti’nin imza tatlısı The Brava Tiramisu’yu öneririm. Afiyet olsun.

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder