Bekir SaçarEfsane 'Zeffirino' Ortaköy'e geldi

HABERİ PAYLAŞ

Efsane 'Zeffirino' Ortaköy'e geldi

İstanbul'daki uluslararası gastronomi sahnesinin en yeni üyelerinden biri, 1939'da Cenova’da kurulan ve gastronomi mirası ile mutfak mükemmeliyetiyle tanınan efsanevi İtalyan restoran zinciri Zeffirino oldu. Geçen ay Ortaköy’de kapılarını sessiz sedasız açan restoran, 8 Nisan Salı gecesi muhteşem bir davet ve partiyle İstanbullularla buluşacak. Ortaköy Camii, Kız Kulesi ve Tarihi Yarımada manzarasına sahip, Boğaz’a sıfır konumda bulunan restoranın üçüncü kuşak temsilcisi Riccardo Giraudi, mekâna son dokunuşları yapmak ve menüyü test etmek için İtalya’dan İstanbul’a geldi. Giraudi, dünyaca ünlü Beefbar, Le Petit Beefbar, African Queen ve Song Qi gibi restoranların da yaratıcısı.

Haberin Devamı

270 DERECE BOĞAZ MANZARASI BÜYÜLEYİCİ

2008’de Ortaköy Meydanı’nda açılan meşhur Uzak Doğu restoranı Zuma’nın bulunduğu yerde konumlanan iki katlı mekanın giriş katı Zeffirino olarak ayrılmış. Mekânın duvarlarında küf yeşili tonları hâkim. Girişin hemen solunda şık bir bar, sağında ise 30-40 kişiye hizmet verebilen ve isteğe bağlı olarak özel alan olarak kullanılabilen lunch bölümü bulunuyor. Restoranın geniş terası büyüleyici bir atmosfer sunuyor. Burada oturduğunuzda, adeta bir yatın güvertesindeymiş gibi hissediyorsunuz. Yemek takımları, markaya özel olarak Fransa’da üretilmiş. Mutfağın başında ise İstanbul’un en seçkin restoranlarında şeflik yapmış Yılmaz Sucu var. Mekânın alt katında, Mayıs ayının sonunda Paris, São Paulo, Mykonos ve New York gibi prestijli şehirlerde şubeleri bulunan ve Riccardo Giraudi tarafından yaratılan Beefbar açılacak.

ŞIMARTICI ZENGİN MENÜ

Restorandaki tüm yemekler, ailenin üç nesildir özenle koruduğu özel reçetelerle hazırlanıyor. Günlük olarak taze, el yapımı makarnalar ve titizlikle seçilmiş klasik ve modern İtalyan lezzetleri, damakları şenlendirecek türden. Ama siz siz olun, Zeffirino’nun imzası olan Stracchino peyniri ile hazırlanan Focaccia Formaggi, özel pesto sosuyla geleneksel Mortaio kasesinde masada servis edilen el yapımı Mandilli al Pesto ve yoğun kıvamlı, ev yapımı Antep fıstıklı Gelato Pistacchio’yu tatmadan ayrılmayın. Afiyet olsun!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder