The Stay grubu patronu, İş İnsanı Muzaffer Yıldırım, 6. oteli Bobo by The Stay’i yaz başında Bodrum’da açmıştı. Müzik ve gastronominin eğlenceyle birleştiği özgün bir deneyim sunan otelin, Cennet Koyu’nun büyüleyici gün batımı manzarasına eşlik eden, Paraliaki adında bir de deniz mahsulleri restoranı var. Yaz boyunca bu restoranın methini duydum ama gidip görmeye fırsatım olmamıştı. Yolum bu hafta Bodrum’a düşünce ilk işim Paraliaki’ye gitmek oldu. Muzaffer Yıldırım, çok özendiği bu restoranın işletmesini ve yönetimini Aydın Samanlı’ya bırakmış.
30 yıldır İstanbul’da birbirinden özel imza restoranları işleten Samanlı, yılların bilgi, birikim ve tecrübesiyle kısa zamanda burayı kusursuz bir işletme haline getirmiş.
TÜRK VE YUNAN LEZZETLERİ
Yunan esintileri taşıyan deniz ürünleriyle misafirlerini ağırlayan Paraliaki, damaklara lezzet şöleni yaşatıyor. Restoranın adı Yunancada deniz ve karanın buluştuğu nokta anlamına geliyormuş. Paraliaki tam da böyle bir lokasyonda. Cennet Koyu’nun gün batımının büyüleyici güzelliğini Bodrum aşıkları çok iyi bilir. Zaten mekan da akşamüzeri gün batımında açılıyor ve gecenin geç saatlerine kadar hizmet veriyor. Paraliaki’nin Cennet Koyu’na bakan masalarında, yalın setler üzerinde bulunan farklı oturma grupları ve alanlarında günü batırıp, geç saatlere kadar sohbet ederek cennet doğasının tadını çıkarmak gerçekten büyük bir ayrıcalık.
YATLARA DA HİZMET VERİYOR
Yunan mutfağından esintilerle deniz ürünleri lezzetleri sunan Paraliaki’nin işletmecisi Aydın Samanlı’ya “Burayı diğer restoranlardan ayıran özellik nedir?” diye sordum. O da “Mutfağımızdan çıkan her ürün günlük ve taze malzemelerle hazırlanıyor. Olta balıkları olmazsa olmazımız. Salatalarımızı Ege yöresinde yetişen ürünlerle hazırlıyoruz. Meze çeşitlerimiz emsallerinden çok zengin ve leziz. Misafirlerimiz ıstakozlu spagettiye, mavi kuyruklu karidese ve baby kalamarımıza bayılıyorlar. Restorana gitmek istemeyenler tekneleriyle koya demir atıp bu restoranın catering servisinden yararlanabilirler” dedi.