Bekir SaçarEtiler'in taze kanı: Salazar

HABERİ PAYLAŞ

Etiler'in taze kanı: Salazar

İstanbul’un seçkin gastronomi duraklarına bir yenisi daha eklendi. Eğlence sektörünün kalbi Etiler’de açılan Salazar, ‘MediterrAsian’ yani Akdeniz ve Asya mutfağının seçkin yemekleriyle damaklara ziyafet çekmek için arenaya çıkmış. Etiler Akmerkez’i geçip ileriden Tepecik yoluna girince, yaklaşık 200 metre ileride sağdaki bir villada açılan mekan, bir fine dining restoran. Salazar, menüsünü mevsime özel taze ürünlerle sürekli güncelleyip öğle ve akşam misafirlerine sunuyor.

Akdeniz ve Asya Mutfağı Bir Arada

Haberin Devamı

Mekanın dekorasyonunda yeşil, mavi ve beyaz tonlar kullanılmış. 300 metrekare alan üzerine kurulu mekanın harika bir de bahçesi var. Üç tarafı ve yüksek tavanı tamamen cam ve açılıp kapanabilen raylı sistemle donatılmış. Son derece ferah ve huzurlu olan mekanın işletmeciliğini Doğukan Ateşok yapıyor. Salon ve personel yönetimi de Alican Mekanoğlu’na emanet edilmiş. Şef Kadir Aytekin’in mutfağında yok yok. Çok zengin bir menüye sahip Salazar, hem deniz mahsulleri hem de et sevenlerin damak zevkine hitap eden türden.

Seçmekte Zorlanacağınız Harika Lezzetler

Yemeğe sofistike bir tatla başlamak istiyorsanız ıstakozlu ve havyarlı tost müthiş. Üzerinde patlamış mısır, karides ve havyarla servis edilen közde patates gerçekten şaşırtıcı. Robata ızgarasında pişirilen levrek ve T-bone biftek, adeta bir sanat eseri gibi servis ediliyor. Ördek sevenlere üç gün dinlendirilmiş tandırda ördeği öneririm. Damağınızı evrensel lezzetlerle tatlandırmak isterseniz sushi menüsüne de göz atabilirsiniz. Lobster Roll, California Roll, Acılı Karides Roll, Tuna ve Salmon sashimi ve nigirileri ana yemek ve başlangıç olarak da sipariş edebilirsiniz. Finali armutlu muhallebi ile yapmanızı ısrarla öneririm. Mekan, cuma ve cumartesi akşamları saat 22:30’dan itibaren ünlü DJ performanslarıyla canlanıyor. Pazar akşamüstleri düzenlenen happy hour etkinlikleri de oldukça eğlenceli geçiyormuş. Yeni bir yer keşfetmek isteyenler için ideal bir yer. Afiyet olsun, iyi eğlenceler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder