Bekir SaçarŞehrin en yeni İtalyanı 'Monteverdi'

HABERİ PAYLAŞ

Şehrin en yeni İtalyanı 'Monteverdi'

Sanatı, müziği, mimarisi ve tarihiyle ünlü İtalya, olağanüstü lezzetleriyle de gastronomi dünyasında önemli bir yere sahip. Türk damak tadına çok uygun olduğu için ülkemizde art arda yeni İtalyan lokantaları açılıyor. Kuzey İtalya’nın Lombardiya Bölgesi’nin zengin gastronomi kültürünü İstanbul’a taşıyan Monteverdi Restaurant, Conrad İstanbul Bosphorus’un bahçe katında açıldı. Şef Nicole Scandella, doğup büyüdüğü Lombardiya mutfağının renk, tat ve koku yelpazesini, lezzet odaklı ve yenilikçi yorumuyla İstanbullular için Barok besteci Claudio Monteverdi’den ilham alarak hazırlamış.

Haberin Devamı

ŞEFİN İMZA TABAKLARI

Misafirlerine her anı özenle tasarlanmış bir deneyim sunmayı hedefleyen restorana, otelin sağındaki kapıdan giriliyor. Yeşilliklerle bezeli bahçeye bakan restoranın dekorasyonunu dünyaca ünlü LW Design ile Has+Koen Mimarlık yapmış. Ferahlığı, şıklığı ve atmosferiyle gözlere ziyafet çeken Monteverdi’nin menüsündeki Grana Padano, Gorgonzola ve Taleggio peynirleri; Coppa ve Salame Milano başta olmak üzere Lombardiya’nın ünlü kurutulmuş etleri damaklara nefis bir şölen sunuyor. Şefin sunumları, yemekten öte adeta her tabakta bir sanat eserine dönüşüyor. El yapımı makarnaları, özgün soslarla birleştirerek sunan şefin bölgeye has Gremolada sosla hazırladığı Ossobuco, Negroni Tuna, Piemonte fındıkları ve porçini mantarla yapılan risotto, emsallerinden çok farklı. Taze meyveler ve hafif kremalarla hazırlanan Hindistan cevizi, çarkıfelek meyvesi ve mango aromalı Meringa, tatlı keyfinizi zirveye taşıyacak türden.

YEMEKTEN SONRA EĞLENCE

İtalyan yemeklerine en yakışan içki hiç kuşkusuz şaraptır. Alp Dağları’nın serin ikliminde yetişen Nebbiolo üzümlerinden üretilen, kırmızı meyve ve hafif baharatlı Valtellina mutlaka tadılmalı. Kült klasik Türk şaraplarını ve daha nicelerini kavında bulunduran restoran, haftanın her günü açık. Cuma ve cumartesi günleri ünlü DJ’ler gece 01.00’e kadar harika müzikler çalıyor. 18.30-23.00 saatleri arasında açık olan restoran, ekim sonu itibarıyla öğle yemekleri için de servis vermeye başlayacak. Afiyet olsun, iyi eğlenceler!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder