Bekir SaçarTarihi Yarımada'nın '“Roof Mezzepotamia’sı
HABERİ PAYLAŞ

Tarihi Yarımada'nın '“Roof Mezzepotamia’sı

Son günlerde konuştuğum iş, cemiyet ve şov dünyasının ünlülerinin bana sorduğu ilk soru “Roof Mezzepotamia’ya gittin mi?” Bu soruyla bu kadar sık karşılaşınca ben de soluğu Mezzepotamia’da aldım. AYS Otelcilik’in yatırımcıları Fırat Yıldıran ve Barış Çolak’ın açtığı işletme Sirkeci’deki Tarihi Büyük Postane’nin tam arkasında tarihi binanın teras katında. Özel reçete kokteylleri, şık sunumları, ayrıcalıklı hissettiren mükemmel servisi, Tarihi Yarımada, Boğaz ve Haliç manzarasıyla gerçekten büyüleyici bir mekan. Beş duyuya hitap eden bütünsel bir restoran olan, Türkiye’nin yedi bölgesinden en özel tatları kendine has yorumuyla sunan işletmenin tüm operasyonundan, uluslararası bir çok yarışmadan ödüller alan şampiyon barmen Ferruh Gürdol sorumlu.

Haberin Devamı

YENİDEN YORUMLANAN TÜRK LEZZETLERİ

Türk mutfağının unutulmaz lezzetlerini yeniden yorumlayan mekan, misafirlerine unutulmaz bir damak şöleni yaşatmak için açılmış. Mutfağında kariyer yolculuğuna genç yaşta başlayan Bulut Gökmen Gök ve başarılı ekibi var.

Şef Bulut’un Mezopotamya’dan ilham alarak hazırladığı menüsünde; Osmanlı’dan günümüze kadar uzanan Türk mutfağının eksiksiz tüm izleri ve Türkiye’nin yedi bölgesinin geleneksel lezzetleri var.

LEZZET VE MÜZİĞİN BULUŞMA NOKTASI

Etnik elektronik müziklerle, dünyanın en iyi DJ’lerinin kulaklara müzik ziyafeti çektiği mekanın kendini has hazırladığı mezelerinden; Güney Doğu’ya has sasiço, Hatay’dan kızarmış mütebbel, Antakya tuzlu yoğurdu ve Denizli’nin kale biberiyle hazırlanan atomu gerçekten çok leziz. Sütte marine edilen kuzu uykuluk ve ağır ateşte pişmiş dana yanak ise ana yemeklerde ön plana çıkanlar arasında. Özel tariflerle hazırlanan ve yalnızca işletmenin imza kokteylleri, Mezepotamya’da yaşamış kral, tanrı ve önemli kişilerin isimlerini taşıyor. İstanbul’u çok farklı bir açıdan seyrederken kokteyllerden; Ninkasi (Sümer Bira Tanrısı), Hammurabi (Altıncı Babil İmparatoru), Purattu (Fırat Nehri’nin eski adı), Inanna (Aşk ve Doğurganlık Tanrıçası), Barmenin İmzası-Okaliptik Margarita, Mezzepotamyalı ve Basirethan’ı mutlaka tadılmalı.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder