Bekir SaçarTeşvikiye Recolte'yle eksik tamamlandı

HABERİ PAYLAŞ

Teşvikiye Recolte'yle eksik tamamlandı

Maçka, Nişantaşı, Topağacı ve Teşvikiye, yıllardır İstanbul eğlence hayatının en nezih restoran, bar ve kulüplerine ev sahipliği yapıyor. Bu semtlerin tek eksiği, klas bir semt meyhanesinin olmamasıydı. Bu eksik, geçen hafta Şakayık Sokak ile Avukat Süreyya Ağaoğlu Sokağı’nın köşesinde açılan ‘Teşvikiye Rekolte Semt Meyhanesi’yle tamamlandı. Burası, eski meyhane kültürünü sürdüren klasik bir mekan. Menüsünde hem geçmişten günümüze taşınan Rum ve Türk mezeleri hem de bu eşsiz lezzetlerin günümüze entegre edilmiş modern sunumlarını tadabilirsiniz.

Haberin Devamı

HEM KLASİK HEM MODERN

Jüpiter Group’un patronu Tayfun Topal’ın açtığı mekanın iki cephesi iki ayrı sokağa bakıyor. Botanik bitkilerle bezenmiş beyaz masa örtülü meyhanenin dekorasyonu, göz yormayan, abartısız, sade ama hoş ve dingin. İşletmeciliğini Asım Yıldız’ın yaptığı mekanın personeli son derece kibar ve mesafeli. Tam da semte yakışan bir personel profili. 16.00-01.00 arası açık olan mekanda, kulakları tırmalamayan, rahat rahat birbirinizi duyup sohbet edebileceğiniz hafif tonda müzik çalıyor. Zeki Müren, Müzeyyen Senar, Sezen Aksu ve Ferdi Özbeğen gibi seçkin sanatçılar, yemeğiniz boyunca sizi zamanda harika bir yolculuğa çıkarıyor.

FİYATLAR SEMTE GÖRE ÇOK MAKUL

Nişantaşı çevresinde eğlenmenin faturasının çok yüksek olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama buranın fiyatları emsallerine göre gerçekten çok makul. Mesela, 2 kişilik mezeler 164-224 lira arasında değişiyor. Ancak porsiyonlar bol kepçe ve doyurucu. Ev kıvamında, annemizin yaptığı tarzdaki yemek ve mezelerden oluşan menüde yok yok. Mezelerden; kabak çiçeği dolması, Girit ezme, fava, isli hurmalı enginar, Ermeni pilaki, pastırmalı humus ve patlıcan salatası nefis. Mezeyle yetinmeyenler için fiyatı 168-386 lira arasında olan ara sıcaklardan beğendili ızgara ahtapotu önereceğim. Fiyatı 386 lira. Ana yemeklerin fiyatları da 420 ila 780 lira arasında değişiyor. Tatlı fiyatları 220 lira civarında. Geceye, tahinli cevizli kabak tatlısıyla veda edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder