Urla restoranları müthiş bir atağa geçti ve bu yıl 6 marka Michelin ve Gault Millau ödülleriyle taçlandırıldı. Şaraplarıyla da gastronomi alanında ünlenmeye başlayan ilçede art arda yeni restoranlar açılıyor. Bunlardan biri de beyaz yakalı iki sıkı dost olan Kaan Akdoğan ve Batuhan Güraslan’ın üç ay önce İçmeler’de açtığı Quercus Restaurante.
SATIN ALINABİLİR LÜKSÜN ADI “QUERCUS”
Ortaklar 4 yıl önce Beşiktaş Köy içinde Bi’ Kap Makarna adlı restoranı açarak sektöre girmiş. Şu an ayda 4.5 ton makarna satıyor. “Bu iş tamam, daha iyisini yapmalıyız” deyip bu kez satın alınabilir lüks mottosuyla yola çıkıp Quercus’u açmışlar. Villanın üst katında Kaan’ın annesi Arzu Pakdemir’in ‘Kırmızı’ adını verdiği sanat galerisi var. Burada yılın 12 ayı değerli sanatçıların eserleri sanatseverlerle buluşuyor. Bahçe katında da 12 ay açık olacak bu yeni restoran var. Adını; sakinliğin ve bir arada olmanın iyileştirici gücünü temsil eden meşe ağacından alan Quercus, 60 kişi oturma kapasitesine sahip. Misafirler rahat etsin diye masaları geniş alana yaymışlar.
İLHAMLARI, ÖNEMLİ KADIN FİGÜRLERİ
Mekanın menüsü şu an pizza ağırlıklı. Ama menüyü müşteri memnuniyetine göre oluşturmak için şefler her cuma kendi reçeteleriyle yemekler hazırlıyor ve bu lezzetler misafirlere tattırılıyor. En beğenileni de menüye giriyor. İdeal menü oluşturuluncaya kadar bu böyle devam edecek. Türkiye’de en iyi pizzayı bana göre Paper Moon yapıyor. Buranın pizzaları da kesinlikle onlardan geride değil hatta aynı diyebilirim. Fiyatları 300 ila 350 lira arasında değişiyor. Maalesef artık bu fiyata pizzayı uluslararası zincir markalardan bile almak zor. Barmen Muratcan ve Batuhan, şurupsuz ve şekersiz tamamen doğal meyvelerle hazırladıkları kokteyllere, gücü ve zekasından ilham alınan dünyaca ünlü kadın figürlerinin adlarını vermişler. Urla standartlarında yeni bir yer keşfetmek isterseniz Quercus aklınızda bulunsun.