Yıllardır işim gereği yaz gelince Akdeniz ve Ege sahillerinin ünlü tatil beldelerini dolaşıp ünlülerin buralarda neler yaptığını gözlemler, haberlerini yazarım. Yaz sezonunu Bodrum’da açtım, ardından Göcek, Fethiye, Antalya, Marmaris, Datça, Dikili ve Didim’den sonra son durağım Çeşme Alaçatı oldu. İş seyahatim süresince gittiğim her bölgenin en popüler plajlarına, restoranlarına ve barlarına birçok kez gidip lezzetlerini, eğlencesini ve ambiyansını deneyimledim. Bu yaz bende iz bırakan tek yer Alaçatı Isla oldu.
DİĞERLERİNDEN FARKI NE?
Patron Davut Çar ve ortağı işletmeci Berti Palambo, misafirlerinin tropik bir orman içinde yemek yiyip eğlenmesini istemiş. Bahçeyi sınır selvileri, badem ağaçları, hindistancevizi palmiyesi, 90 muz ağacı, 160 bambu, 18 Akdeniz palmiyesi, yaşlı hurmalar ve tropik çalılarla adeta bir cennete çevirmişler. Mekanın mutfağında mesleğinin zirvesinde olan şefler Sercan Pehlivan ve Kaan Karagöz var. Bar ise ödüllü barmen Aydın Gürhan’a emanet edilmiş. Personelin tamamı güler yüzlü, tatlı dilli, saygılı ve sempatik.
EGELİ LATİN AMERİKA MUTFAĞI
Isla’nın Latin Amerika esintili, Egeli menüsünde deniz kabukluları başta olmak üzere her damak tadına hitap eden lezzetler var. Alaska kral yengeçten istiridyeye; kırmızı, mavi kuyruk ve kral karidesten ahtapota ve langustaya; kaburgalı, karidesli, somonlu ve mavi yengeçli tacolardan odun ateşinde pişmiş levrek, T-bone steak ve deniz mahsulleri spagettiye kadar geniş bir yelpaze sunuluyor. 20.00’de kapılarını açan mekan, 23.00’ten sonra Enzo Siffredi, Baqabo, Emmanuel Jal gibi uluslararası isimler ve Orkun Bozdemir, TAI, OA Music, Charmeine, Mt. Axel, Murat Tokuz, Aksak gibi ünlü DJ’lerin müzikleriyle muhteşem bir gece kulübü ve bara dönüşüyor. Herkes kalkıp dans etmeye ve eğlenmeye başlıyor. Bu yaz yemeği, içkileri, personeli, servisi, ambiyansı ve müzikleriyle öne çıkan ve eğlendiren Isla’dan daha iyi bir mekana rastlamadım. Bu sebeple bu yazın şampiyonunu Isla ilan ettim.