Bilal Emin TuranOkulda hesaplı zil tüyoları

HABERİ PAYLAŞ

Okulda hesaplı zil tüyoları

18 milyon öğrenci için geri sayım başladı. 2023-2024 eğitim-öğretim dönemi 11 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Okul öncesi ve birinci sınıfa yeni başlayanlar için bu süre 1 hafta erken (4 Eylül itibarıyla) devreye girecek. Veliler, öğrencilerin eksiklerini tamamlamak için hazırlıklarını hızlandırdı. Fiyatlar bu yıl geçen yılın epey üzerinde olsa da aynı ürünü daha ucuza almanın yolu var. Her sokakta şubesi olan zincir marketler, kırtasiyeci esnaf ve internet platformları tasarruflu alışveriş için alternatifler sunuyor. İşte hesaplı ve güvenli alışverişin püf noktaları...

Haberin Devamı

İNTERNET ELİNİZİN ALTINDAKİ MAĞAZA

Artık tüm ihtiyaçlar parmak ucunda. Mobil e-ticaret uygulamaları fiyatları karşılaştırmayı ve piyasa araştırması yapmayı sağlıyor. Aklınıza gelen tüm okul ürünlerinin fiyatlarını farklı mecralardan araştırıp en uygun fiyatlısını alabilirsiniz. İnternetten alışverişin diğer bir avantajı ise taksit. Okulların açıldığı ilk ay masraflar artacağından kırtasiye, kıyafet, çanta ve ayakkabılar internet üzerinden alınabilir. Alışveriş yaptığınız site taksit yapmasa dahi bankadan taksit isteme ve taksit erteleme seçeneklerini talep edebilirsiniz.

BU SİTELER İŞİNİZE YARAYABİLİR

hepsiburada.com

n11.com

trendyol.com

bim.com.tr

a101.com.tr

migros.com.tr

carrefoursa.com

pttavm.com

kirtasiyem.net

idefix.com

kirtasiyedunyasi.com

avansas.com

ofix.com

gittigidiyor.com

BİLDİĞİNİZ YERLERDEN ALIN!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Kağıt, Kırtasiye ve Ambalaj Komite Başkanı ve Meclis Üyesi Muharrem Ender Karvar, bu yıl kırtasiye fiyatlarında yüzde 100 civarında artış olduğuna dikkat çekti. Bu artışta hammadde fiyatındaki yükselişle ithalatta yaşanan sıkıntıların etkili olduğunu söyleyen Karvar, velileri de uyararak, şunları söyledi: “Kırtasiye ürünlerini bildiğiniz yerden alın. Etiketleri dikkatlice inceleyin. Sahte ve kanserojen ihtiva eden ürünler olabilir. O nedenle ürün iadesi veya değişimi yaparken size sorun çıkarmayacak yıl boyunca muhatap olabileceğiniz yerden alışveriş yapmaya dikkat edin. Alınan ürünlerde mutlaka ‘CE’ belgesi olmalı. Ayrıca EN-71 gibi güvenlik belgeleri de kontrol edilmeli. Kötü kokan ürünün malzemesinde zararlı katkı maddesi olabilir.”

Haberin Devamı

ZİNCİR MARKETLERE MUTLAKA UĞRAYIN

Şube sayısı 10 binleri bulan zincir marketler, tüketiciler açısından önemli fırsatlar sunuyor. Her okul sezonunda bu marketler de ihtiyaç ürünlerini reyonlarına dizmeye başlıyor. Sürümden kazanıldığından genelde bu marketlerin ürünleri daha hesaplı olabiliyor. O yüzden internette fiyat karşılaştırması yapmakla birlikte bu marketlere de göz atmanızda fayda var. BİM, A101, Migros, Metro Market, CarrefourSA, ŞOK gibi marketlerde kitap dışındaki çoğu ihtiyaçları bulabilirsiniz. Fiyatları ürün kategorilerine göre not alın. Sonra hangisi, nerede daha ekonomikse onu seçin. Tüm ürünleri tek bir mecradan almak zorunda değilsiniz. Fiyat avcısı olun!

KAMPANYALARI TAKİP EDİN

Okulun başlamasına sayılı günler kala rekabet de artacağından kırtasiye ürünü satan mağazalarda farklı kampanyalar yapılıyor. Özellikle internet sitelerinde okul kuponlarıyla birlikte yapılan alışverişe göre indirim imkanı sunuluyor. Ayrıca belli bir alışverişin üzerindeki tutarlara kargo bedava.

Haberin Devamı

İNCE ELEYIP SIK DOKUMA ZAMANI

Artan maliyetler karşısında bu yıl daha dikkatli harcama yapmak gerekiyor. Bunun da bazı püf noktaları var. Çoğu bilinse de alışveriş telaşı nedeniyle gözden kaçabiliyor. Onun için alışverişe hazırlıklı başlamak ve iyi araştırma yapmak şart. Kaldı ki okul masrafı başlangıç maliyetiyle sınırlı kalmıyor. 8-9 ay boyunca ihtiyaca göre devam edecek.

KIRTASİYEDE EN AZ 3 BİN LİRA

İlkokula başlayacak bir öğrencinin kıyafet ve ayakkabı maliyeti 2-3 bin liradan, çanta, matara, kalem, defter gibi kırtasiye ürünleri ise 3-4 bin liradan başlıyor. Yani öğrencilerin okula başlama maliyeti minimum 6-7 bin lira. Özel okullarda genelde kitapkırtasiye set olarak veriliyor ve kitapların fiyatı genelde dövize endeksli olduğundan set fiyatı 15-20 bin lira arasında değişiyor. Okul forması, eşofman da dahil olduğunda bu tutara 10 bin lira daha eklemek gerekiyor.

ARTAN SAYFALAR ÇÖP OLMASIN

Defter, kalem, silgi boya, beslenme çantası, matara gibi geçen yıldan kalan ürünleri şimdiden çıkarıp kontrol edin. Çok az sayfası kullanılan defterleri çöpe atmak ya da bir kenara bırakmak yerine çocuğunuzun yeni dönemde de kullanmasını sağlayın. Hatta kullanılmış yaprakları birlikte yapıştırarak tasarrufun önemini ona da anlatın. Bir defter 30-40 liradan başlıyor. Okul çantaları bu yılı da çıkaracaksa yenisini almak yerine temizleyip, sökükleri varsa onarıp hazır hale getirin. Bu çantaların fiyatı 600-700 liradan başlıyor.

ESNAFI DA UNUTMAYIN!

Acil ihtiyaçların en hızlı karşılandığı yerler ise kırtasiyeci esnaftır. Her mahallede, özellikle de okul yakınlarındaki kırtasiyeler okulda ihtiyaç duyulan tüm ürünleri satar. Fiyat araştırırken bu satış noktalarını mutlaka ziyaret edin ve elinizdeki listeye göre fiyat ve indirim isteyin.

FORMALAR KÜÇÜLDÜ MÜ?

Özel okul formaları her yıl değişiyor. Renkler değişmese bile model ve üzerindeki işaretler değişebiliyor. Renklerin değişmediği logoların aynı kaldığı durumlarda geçen yılki formalar eskimedi veya küçülmediyse kullanmalısınız. Okul kıyafetlerinin bazıları sade (bej pantolon, beyaz tişört gibi) olabiliyor. Bu durumda herhangi bir mağazadan daha uygun fiyata bulduğunuz bu ürünleri almanızda hiçbir sakınca yok.

Semt pazarlarında dahi bu tür ürünleri hesaplı bir şekilde bulmak mümkün. Yine beden dersi için gerekli eşofman gibi tekstil ürünlerini pazarlarda yarı fiyatına bulabilirsiniz. Dolap.com, Letgo.com veya Sahibinden.com gibi sitelerden de ikinci el çanta, kıyafet alternatifleri incelenebilir. Sonuçta çocuklar hızlı büyüyor ve kıyafetler kısa süre kullanılıyor.

Okulda hesaplı zil tüyoları

Sıradaki haber yükleniyor...
holder