Candaş Tolga Işık İçeride mücadele tamam ya dışarısı
HABERİ PAYLAŞ

İçeride mücadele tamam ya dışarısı

Haberin Devamı

Türkiye FETÖ’yle mücadele konusunda sadece içeride değil dışarıda da bir kampanya başlatmalı. İçeride gizli ya da aleni FETÖ militanları hariç zaten toplumun tüm kesimleri FETÖ konusunda mutabık! Örgütün devletin içindeki kalıntılarına yönelik temizlik ise hali hazırda devam ediyor.

Bu saatten sonra yapılması gereken, aynı kararlılıkla FETÖ’yü dışarıdaki tüm muhataplarımıza da anlatmak. Neyi mi anlatacağız? 15 Temmuz’un sadece bir askeri darbe girişimi olmadığını, bu yüzyılın gördüğü en büyük katliamlardan biri olduğunu mesela...

Tanklarla insanlarımızın nasıl paramparça edildiğini mesela... Savaş uçaklarıyla Parlamento binasının nasıl bombalandığını ve milletin meclisinin ne hale getirildiğini...

Beştepe’de piknik yapan çoluk çocuğun üzerine ölüm kusan uçakları... Boğaziçi Köprüsü’nde halkın üzerine yaylım ateşi açanları...

Acıbadem’de şehit edilen muhtarın, yaralı yerde yatarken taranan kahraman Ömer Astsubayın hikayesini anlatmalıyız.

*

Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, iş adamları resmi temaslar için yanlarına gazeteciler, kanaat önderleri alıp sürekli olarak yurt dışına çıkıyorlar. Bu seyahatler kafile heyeti için artık birer turistik gezi olmaktan çıkarılsın.

Gidilen yerlerdeki okullarda, üniversitelerde, sivil toplum örgütlerinde paneller düzenlensin. Devlet erkanına eşlik eden heyet bir zahmet gittiği yerde televizyonlara, gazetelere, radyolara röportajlar versin.

Geçenlerde Alman ZDF televizyonuna çıkan Meryem Göka bunu yaptı. Almanya’da yaşayan milyonlarca insanın ve stüdyoda yanı başında oturan Alman Adalet Bakanı’nın gözünün içine bakarak şunu sordu: “Paris’te terör için, demokrasi için yürüyenler, Türkiye’de bir terör örgütü demokrasiye darbe yapmaya kalkarken neredeydi?”

Meryem Hanım’ın çıktığı programı seyreden bir Alman gazeteci arkadaşım aradı “Ben bu kadarını bilmiyordum. Çok etkilendim” dedi.

*

Biz yaşadık. Biz gördük. En iyi anlatacak olan da bizleriz. Karşımızda nasıl gözü dönmüş bir terör örgütü olduğunu, gerekiyorsa tüm dünyanın gözüne sokmalıyız. Bunu birkaç gün önce Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a ifade ettim.

Aynı çağrıyı şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Başbakan Yıldırım’a da yapıyorum. Elebaşı Amerika’da, okul adı altındaki militan yetiştirme yurtları dünyanın her tarafında, Asya’dan Afrika’ya kadar dört kıtada para kaynakları bulunan bir terör örgütünü sadece Türkiye sınırları içinde mücadele ederek bitiremeyiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder