Deniz SarıhanlıoğluYaz dizisi
HABERİ PAYLAŞ

Sevgili dünlük, bugün sizi sevmekten hiç sıkılmadığım bir yere götüreyim. Çünkü hangi yoldan gelirseniz gelin, kıvrıla kıvrıla önce tırmanıp sonra indiğiniz bodur çamlı yollar sizi, tatlı Foça’ ya götürecektir. Ege’nin sınırsız merhameti, neşesi, coşkusu, çalışırken bile rahat oluşu yayılmıştır Foça topraklarına. Her mevsimi ayrı güzeldirde yazı bir ayrı büyülüdür. Geldiğin an yakalar seni, masmavi denizine baktırır, ahşap iskelesine oturtup, yaz dizisi hayalleri kurdurur.

NEDEN FOÇA?

Kent antik çağda, bir iyon yerleşimi olarak ortaya çıktığında, denizde yaşayan foklardan dolayı Phokaia ismi almış ve günümüzde bu isim Foça olarak evrilmiştir. Bu nedenle kale surlarının denize bakan tarafında fok heykeli bulunmaktadır. İzmir’e 70 km. gibi kısa bir mesafededir.  Bu yakınlıktan dolayı, Foça İzmir’in çok sevdiği bir arkadaşı gibi koşa koşa gittiği bir yerdir. Akşam yemeğine, sabah kahvaltısı, yüzmeye, sadece bir kahve içmeye bile gidilir.

Haberin Devamı

EGE KAHVALTISI

Hem eski hem yeni Foça’da hem de Kozbeyli’de kelimenin tam anlamı ile Ege kahvaltısı yapabileceğiniz pek çok yer var. Çoğu da bahçeli taş binalar. Pişi, gözleme, börek, sıcak ekmek ve tulum peyniri, kırma zeytin, bahçeden domates, biber, roka, reyhan mis kokulu limonlu soslarla birleşiyor. Ev salçasını sürdüğünüz pişiyi, demli bir çayla eşleştirdiğinizde kahvaltı keyfini saatlerce sürdürebilirsiniz.

DONDURMA

Foça’da Girit usulü dondurma yaygın, yemek için bir miktar sıra beklemeniz gerekebilir ama buna değecektir. Tüm çeşitleri, çilek, damla sakızı, karamel, karadut, ceviz, limon, kayısı gibi doğal ürünlerle yapılmış bu dondurma damaklarda büyük coşku yaratır.

NEREDE YÜZELİM?

Bu sular, tertemiz, mavinin her tonu, bol tuzlu ve biraz serin. Ama keyfini günün her saati çıkarabilir ve muhtemelen burada geçirdiğiniz zamanları ömür boyu unutamayacak ve her yaz yeniden gelmek isteyeceksiniz. Hangi koylara gidelim diyecekseniz seçenek çok, birkaçını hemen sıralıyorum;

* Karakum plajı

* Çanak koyu

* Eski Foça Büyük deniz sahili

* Eski Foça halk plajı

Haberin Devamı

* İngiliz burnu

* Kumburnu plajı

* Kosova plajı

* Mersinaki plajı

* Yeni Foça halk plajı

* Yeni Foça Burunucu

Sıradaki haber yükleniyor...
holder