Doç. Dr. Gökçen ErdoğanCinsel devrim nerede?

HABERİ PAYLAŞ

Cinsel devrim nerede?

Cinsel devrime uzak, sinir harbine yakın bir yerdeyim. Ama biliyorum ki çıkacağız buradan. El birliğiyle yapılması gereken ne varsa yapacak, karanlıkta ne kadar yer varsa aydınlatacağız. Yapacağız değil mi? Ağlanacak halimize gülecek, bazen şakalaşacak, bazen kızacak ama başaracağız.

Cinsel devrim nerede

LAZER EPİLASYON ÇOCUK SAHİBİ OLMAYI ZORLAŞTIRDIĞI İÇİN ORAYI SULANDIRILMIŞ ARPA MAYASIYLA YIKIYORUM

SORU: Hocam, lazer epilasyonda çocuk sahibi olmam zorlaşacağından tüylerimi aldıktan sonra orayı sulandırılmış arpa mayasıyla yıkıyorum. Bir süre sonra tüyler çıkmıyormuş. Akrabalarımızdan önerenler olmuştu. Ama vajinamın etrafında beyaz kabarcıklar oluştu. Geçiyor sonra yeniden geliyor. Bununla ilgili olabilir mi?

Haberin Devamı

CEVAP: Bira köpüğü olmasın? Merak ediyorum bu bilgileri çok arıyor musunuz? Yahu bunları nereden duyuyorsunuz, neye güvenip vücudunuzun en hassas bölgelerinden birine sürüyorsunuz; inanamıyorum. Lazer epilasyon çocuk sahibi olmayı zorlaştırmaz, olumsuz etkisi yoktur. Bunca yıldır bu sebeple infertilite yaşayan tek bir kişi görmedim. Genital bölgenin florasıyla uyumlu olmayan her şey enfeksiyona, alerjik reaksiyona sebep olabilir. En kısa zamanda bu benzersiz uygulamaya son verip doktora gidin lütfen.

Cinsel devrim nerede

DOĞUŞTAN SÜNNETLİ OLMASI MÜMKÜN MÜ?

SORU: Hocam, sevgilim doğuştan sünnetliymiş. Bunu duyduğumdan beri aklıma takılıyor. Yani sünnet olmaması bir sorun oluşturur mu? Bu konuda bilgim yok da. Bir de ciddi düşünüyoruz ama bunu aileme açamam. Gizlesem ortaya çıkabilecek bir şey mi?

CEVAP: Doğuştan sünnetli olmak, halk arasında peygamber sünneti veya yarım sünnet olarak da bilinen hipospadias adlı bir tıbbi durumdur. Bu durum, erkek bebeklerde idrar deliğinin olması gereken yerde olmaması ve penisin alt kısmında açılmasıyla karakterize edilir. Yeni doğan 300 erkek bebekten 1’inde görülen nispeten yaygın bir durum. Kesin nedeni bilinmemekle birlikte, gebelikte hormon dengesizliği, bazı ilaçlar, erken doğum ve aile öyküsü gibi faktörlerin rol oynadığı düşünülür. Yani “sünnet olmama gerek yok, ohh sünnetten de düğünden de yırttım” gibi bir durum değildir bu. Aksine bir anomalidir ve çoğu zaman cerrahi müdahale gerektirir. Son soruya gelince; hayır kadın ya da erkeğin genital bölge özellikleri ve sorunları kendileri ve ilgiliyse partnerleri dışında kimseyi ilgilendirmez. Dolayısıyla anlatmanız gerekmez zaten. Bunun bir sağlık sorunu olduğunu öğrendiniz. Sevgilinize sürecin nasıl ilerlediğini sorabilirsiniz tabii ki.

Haberin Devamı

Cinsel devrim nerede

YÜZLERİNE BAKARAK KIZLARIN BAKİRE OLUP OLMADIĞINI ANLIYOR

SORU: Hocam, erkek arkadaşım, kız arkadaşlarının bakire olup olmadığını yüzüne bakarak bile anlayabildiğini söylüyor ve bana ‘bakiresin’ dedi. Bu gerçekten doğru. Yüzümüzden bunu anlamanın bir yolu var mı, yoksa bu onun bildiği ayrı bir şey mi?

CEVAP: İnsan sarrafı desenize. “Bakire kız ayırt edici bir birey.” Kaç seçenek var ki zaten? Ya öylesinizdir ya da değilsinizdir. Ve her ikisinden de utanmanız gerekmez. Muhtemelen yaşam tarzınızdan, bakış açınızdan, yakınlık durumunuzdan yola çıkarak tahminde bulunmuş. Bu konuda yalnız da değilsiniz, pek çok hemcinsinizle aynı durumdasınız. Ve bu toplumsal olarak bir sır değil. Basit bir tahmin ya da bir ağız arama; işte hepsi bu. Zaten bunu bilmek bir maharet değil. Sonuca etkisi neymiş? Seçilmeye hak kazandığınızı ima ediyorsa ben de ufak bir ipucu vereyim; Türkiye’de erkeklerin yüzde 85’inden fazlası evlenmeden önce cinsel ilişkiye giriyor. Yani gözüne baka baka söyleyebilirsiniz ki bakir değil. Kahin değilsiniz, bilimsel veri. Ama bunu itiraf etmeniz gerekmez. Biraz da o şaşırıversin.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder