Doç. Dr. Gökçen ErdoğanErkekleri anlamak da zordur
HABERİ PAYLAŞ

Erkekleri anlamak da zordur

Erkeklerin yaz yaz bitmeyen tuhaf işleri var, bilhassa yatakta. Onları seviyoruz, onlarla mutluyuz, onlarsız olmaz. Ama şurada ağız tadıyla çekiştiremeyecek miyiz yani? Şakayla karışık biraz erkek dedikodusundan kimseye zarar gelmez. Yani umarım.

Erkekleri anlamak da zordur

EŞİM SON BİR YILDA ÇOK DEĞİŞTİ

SORU: Hocam, ben 11 yıllık evliyim. 10’uncu yıla kadar eşim çok nazik, düşünceli, medeni bir insanken son 1 yılda resmen başka birine dönüştü. Yanımda gaz çıkarıyor. Sevişme bitince arkasını dönüyor. Elimi tutmadan önden yürüyor, kapı açmalar zaten bitti. Ama en kötüsü orgazm olup olmamamla ilgilenmiyor artık. Düşünüyorum, kilo almadım, çirkinleşmedim, zaten çok bakımlı biriyimdir. Yani beni artık beğenmemesi gibi bir ihtimali düşünmüyorum. Neden değişti, hayatında başka biri mi var, bilemiyorum. Onu yeniden kazanmak için ne yapmam gerek?

Haberin Devamı

CEVAP: Erkeklerin kabalaşması, özensizleşmesi için bizde kusurlar oluşması gerektiğinden emin miyiz? Belki de tabiatları böyledir, doğal hallerine dönmüşlerdir. Şaka bir yana, evliliklerde kıdemli olmak, onda daha özenli olmak değil de evdekini zaten cepte görmek ve ‘amaaan ne olacak’ demeye neden olabiliyor. Yanlış tabii ama oluyor işte. Kadınlarda da erkeklerde de evlilikte yıllar geçtikçe birbirine karşı hassasiyetinin değişmesi, evrilmesi yeni bir şey değil. 10 yılın ardından yaşanması ve aniden büyük değişim olması ise kendi iç dünyasındaki bazı sorunlardan da kaynaklanabilir, sürekli sıkan bir kemerin aniden gevşetilmesi ve verdiği rahatlığın sevilmesi gibi de olabilir. Bence tek çözüm konuşmak. Beklentilerden, kırmadan, incitmeden, rencide etmeden bahsetmek. Maalesef söylemeden anlayabilen bir türle karşı karşıya değiliz. Ayrıca kadınlar tatlı tatlı yönlendirmede de iyidir, bilirsiniz.

Erkekleri anlamak da zordur

PREZERVATİF NEDEN SÜREKLİ YIRTILIR?

SORU: Hocam, her birlikteliğimizde prezervatif yırtılıyor. İstisnasız hepsinde. Neyse ki sizi dinlemiştim, başka bir yolla daha korunuyorum. Ama penis boyutuna bakınca yırtılması için bir sebep de göremiyorum. Mutlu olduğum bir cinsel hayatımız var. Ama prezervatif neden sürekli yırtılır, bilmiyorum.

Haberin Devamı

CEVAP: Bir hastam, eşinin prezervatifleri yıkayıp yeniden kullandığını söylemişti. Umarım böyle bir şey değildir. Şaka bir yana kalitesinden emin olduğunuz prezervatifleri kullanın lütfen. Alışveriş sitelerinde ürün yorumları okuyabilirsiniz, sizden başka bu sorunu yaşayan var mı görmüş olursunuz. Ayrıca firmaya da bildirmenizi öneririm. Çünkü prezervatif, malzemesi açısından kolayca yırtılmasını beklediğimiz bir şey değildir. Zaten koruma güvenliği de buna bağlıdır. Bir de kıyafetlere sürtünme, seks oyuncaklarına değme, deforme olma gibi olasılıklar geliyor aklıma. Giysi ya da çamaşır üzerinde bulunan dikişler, boncuklar, süsler vs. zarar verebilir. Bunların hiçbiri değilse doğru boyutta prezervatif kullanılıyor mu ona da bakabilirsiniz. Penis büyük olmayabilir ama prezervatif küçük olabilir.

Erkekleri anlamak da zordur

SEKS SIRASINDA YA DA SONRASINDA AĞLIYOR

SORU: Hocam, eşim seks sırasında ya da sonrasında sürekli ağlıyor. Koskoca adam ağlıyor ve aşırı rahatsız oluyorum. Ama o bunu çok etkileyici buluyor. Fakat ben hem komik buluyorum hem de erkeğe yakıştırmıyorum. Bu neden yaşanıyor olabilir?

Haberin Devamı

CEVAP: Eşiniz kimi etkilediğini düşünüyor acaba? Sizi etkilemediği belli. En azından olumlu manada. Post-coital disfori dediğimiz bir durum vardır ve bu cinsel birleşmenin ardından oluşan üzüntü, depresyon ya da kaygıyı tanımlar. Yaşanan şey bu olabilir. Ayrıca hormonal değişime bağlı olan ve yüksek tatmin duygusuyla da iyice yoğunlaşan bir hissin yansıması olabilir. Ama bunu özel, etkileyici bulduğu için sürdürüyorsa en basit haliyle ‘moda girmek’ de olabilir. Eşinize neden ağladığını, o esnada ne hissettiğini sorabilirsiniz. Suçlamadan, sizde yarattığı duyguyu da anlatabilirsiniz. Sevmediğimiz pozisyonlar gibi bunları da konuşabilmeliyiz. Belki de durdurması, sonlandırması mümkün ama hoşuna gittiği için yapmıyor. Sizin pek de hoşunuza gitmediğini bilmesi işe yarayabilir. Aslında bu ağlama konusu kadınlarda daha yaygın ama size böylesi denk gelmiş. Neyse dua edelim de mutluluktan ağlıyor olsun. Sekste sevinç gözyaşları.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder