Doç. Dr. Gökçen Erdoğan Genital bölgeden konuşmak ayıp değil
HABERİ PAYLAŞ

Genital bölgeden konuşmak ayıp değil

Genital bölge sorunlarının konuşulması, böbrek, dalak sorunlarının konuşulmasından daha garip değil. Ayıp değil ve yasaklanmamalı. Çünkü cinsel sağlık, sağlıktan bağımsız bir konu değil. Dolayısıyla cinsel sağlığa dair her bilgi, ilgilisine ulaşmalı, cinsel sağlık bilinci giderek yayılmalı.

VAJİNAMDA RAHATSIZ EDİCİ BİR KOKU VAR NE YAPTIYSAM İŞE YARAMADI

SORU: Hocam, benim genital bölge kokum gerçekten rahatsız edici. Eşimin de rahatsız olduğunu zaman zaman fark ediyorum. Neden kokuyor olabilir? Ne yaptıysam işe yaramadı. Öneriniz nedir?

Haberin Devamı

CEVAP: Vajina kokusu, her kadında farklı olabilir ve birçok faktöre bağlıdır. Vajina kokusu, kadının yaşına, hormonal durumuna, hijyen alışkanlıklarına, beslenme alışkanlıklarına, cinsel aktivite sıklığına ve hatta stres düzeyine kadar birçok faktöre bağlıdır. Vajina pH dengesi, normal bir şekilde korunduğunda, vajina kendini doğal olarak temizler ve kokusuz kalır. Ancak, bazı durumlarda, enfeksiyonlar veya hormonal değişiklikler, vajina pH dengesini bozabilir ve bu da kokuya neden olabilir. Ancak sağlıklı beslenmenize, hijyene özen göstermenize rağmen kokunuz kalıcıysa muayene olmalısınız. Enfeksiyon da olasılıklardan biri çünkü. Hiçbir sorun yoksa güzel kokan kayganlaştırıcılardan destek alabilirsiniz.

Genital bölgeden konuşmak ayıp değil

CİNSEL İLİŞKİYE SIK GİRİNCE VAJİNA GENİŞLER Mİ?

SORU: Hocam, ben yeni evliyim. Ve bir şeyi merak ediyorum; cinsel ilişkiye sık girince yani sayı olarak da fazla girince vajina çok genişler mi?

CEVAP: Aslında vajina esnek bir yapıya sahip ve cinsel ilişkiden sonra kolaylıkla eski haline geri dönebilir. Vajina, kasların, bağ ve cilt dokusunun birleştiği bir yapıdır ve doğum sırasında bile genişleyebilir. Yapısı, açılmaya, esnemeye sonra formuna dönmeye uygundur yani. Cinsel ilişki sırasında vajina duvarlarının genişlemesi veya esnekliğinin azalması gibi sorunlarla karşılaşmak mümkün tabii ama o durumda da çeşitli tedaviler ve cinsel sorunlar yaşanırsa terapi mümkün. O da genel bir sorun değil yani bütün kadınlarda olmaz. Dolayısıyla kulaktan dolma bu bilgiler, sizi renkli ve mutlu cinsel yaşamınızdan uzaklaştırmasın. Vajina boyutu ise kadının yaşına, hormonal durumuna, doğum yapma geçmişine ve genetik özelliklerine bağlı olarak değişebilir. Yıllara meydan okumak istediğinizde ise genital estetik hizmetinizde.

Haberin Devamı

Genital bölgeden konuşmak ayıp değil

İLİŞKİ SIRASINDA KURULUK YAŞIYORUM VE ÇOK ACI ÇEKİYORUM

SORU: Hocam, benim hiç geçmeyen sorunum kuruluk. Cinsel ilişki sırasında ne kadar hazır olursam olayım vajina kuruluğu yaşıyorum ve bu da bana acı olarak geri dönüyor.

CEVAP: Cinsel ilişki sırasında vajinanın kuruması normal bir durumdur ama tabii ki bunu istemeyiz. Vajina, doğal olarak kayganlık sağlamak için bir sıvı üretir. Ancak, kadınların cinsel uyarılması farklılık gösterir ve bazı durumlarda vajina yeterince kayganlık sağlayamayabilir. Yeterince ıslanmamak, cinsel ilişkinin rahatsız edici veya acılı olmasına neden olabilir, sizde olduğu gibi. Ayrıca, vajinanın yeterince kaygan olmaması, vajina duvarlarında yaralanmalara veya tahrişlere neden olabilir ve enfeksiyon riskini artırabilir. Yaşadığınız sorun; hormonal değişiklikler, ilaç kullanımı, stres, yorgunluk, doğum kontrol hapları veya menopoz gibi faktörlere bağlı olabilir. Mutlaka muayene olmalısınız. Ayrıca doktorunuz da onaylarsa kayganlaştırıcı jeller veya kremler bu sorunu çözmenize yardımcı olabilir. Ayrıca, vajinanın doğal olarak ıslanması için daha uzun bir ön sevişme veya farklı cinsel pozisyonlar denenebilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder