Doç. Dr. Gökçen Erdoğanİlk gecenin tasası
HABERİ PAYLAŞ

İlk gecenin tasası

Madem dünkü yazımızda ilklerden bahsettik ilk gece konusunu atlamak olur mu? Kanayan yara mı, kanamadığı için mi yara; şöyle bir bakalım.

İlk gecenin tasası

YILLARCA DÖVÜLDÜM, AŞAĞILANDIM KIZLARIMIN EVLENMESİNİ İSTEMİYORUM

SORU: Hocam, ilk gecemde kanamam olmadı diye eşim tarafından sabaha kadar dövüldüm ve senelerce aşağılandım. Buna rağmen 32 yıl evli kaldım. Eşim vefat etti ancak ben iyileşmemişim. 2 kız çocuk annesiyim ve resmen evlenmelerini istemiyorum. Onların bu anlamda bir travması yok. İkisinin de güzel ilişkileri var ama ben evlenip bir erkeğe bağlı kalmalarını, birine cinsel anlamda hizmet etmelerini istemiyorum. Ayağı yere basan kadınlar olsunlar istiyorum. Ama bunu nasıl aktaracağımı da bilemiyorum.

Haberin Devamı

CEVAP: Esnek kızlık zarı olarak özetleyebileceğim, çok da sık karşılaştığımız bir durum var ve bu bizim coğrafyamızda hayatlara mal oluyor. Çok yazık... Yaşadıklarınız için, bu durumda bile kalmak zorunda hissettiğiniz için çok üzgünüm. Keşke psikolojik yardım alabilseniz... Bazen yıllar, yaraları iyileştirmeye yetmiyor. Kızlarınız, sizden başka bireyler. Yaşadıklarınız, hissettikleriniz başka. Ve ilişki ya da evlilik, normal şartlarda boyunduruk altına girmek, hizmet etmek, hayatı mahvolmak anlamlarına gelmiyor. Sağlıklı seksle doğru paylaşımla son derece mutlu ilişkiler, evlilikler var. Kızlarınız da pekâlâ onları yaşayabilirler. Evlilik, kariyere, güçlü olmaya ya da istediğinde salmaya engel değil. Siz onlara, gerekirse değer görmedikleri yeri terk edebileceklerini ve hep yanlarında olduğunuzu söyleyin, hissettirin yeter. Kendiniz için yapabileceklerinize odaklanmanızı da çok isterim.

İlk gecenin tasası

GÖRÜCÜ USULÜYLE EVLENECEĞİM ÇOK AMA ÇOK KORKUYORUM

SORU: Hocam, 24 yaşındayım, hiç yakınlaşmam olmadı ve görücü usulüyle evleniyorum. Çok ama çok korkuyorum. Heyecandan tansiyonum düşüyor düşününce bile. Nasıl soyunacağım, yeni tanıdığım biriyle nasıl birlikte olacağım bilmiyorum. Rahatlamam için ne önerirsiniz?

CEVAP: Keşke yaş olarak da kalp olarak da hazır olduğunuz bir zamanda evlenebilseniz, bütün genç kadınlardan bahsediyorum bu dileğimde. Ama bu evlilik illa ki olacaksa şunu bilin; heyecanınız da korkunuz da olağan. Bu bir ilk deneyim ama korkutucu bir yanı yok aslında. Önemli olan o ana hazırlanmak, çift olarak. Ön sevişme çok önemli. Ve akışta kalıp düşüncelerden uzaklaşmak... Ama hazırlanmanın en önemli adımı iletişim; dolayısıyla evleneceğiniz kişiyle bu duyguları ve kaygınızı paylaşmanızı isterim. Çünkü ilk gece olması da gerekmiyor. Heyecandan bir sağlık sorunu yaşayacağınıza sonraki gecelere de saklanabilir. İletişim kurabileceğiniz biri olduğunu umuyorum. Çekincelerinizi anlatabilir ve doğru eşlikle birlikte empati isteyebilirsiniz. Yapmak üzere olduğu evliliği istemeyen genç kadınlar varsa onlara da buradan sesleneyim; mümkün olan biçimde direnin ve itiraz edin, bu hayat sizin. Yakınlarınızda birilerinden destek almaya çalışın. Belki de yalnız değilsinizdir.

Haberin Devamı

İlk gecenin tasası

EVLENDİĞİMİZ İLK GECE BAYILDIM EŞİM 2 AYDIR SABREDİYOR

SORU: Hocam, ilk gece korkusundan düşüp bayıldım ve eşim anlayış gösterdi. 2 aydır beni bekliyor ama ben asla yanaşamıyorum. Vajinismus değilim. Yani olup olmadığımı bile bilemiyorum aslında. Hiç oralara gelmediğimiz için. Fakat sanırım artık eşim de bozulmaya başlıyor ama ben süreci nasıl yöneteceğimi bilmiyorum. Ne yapmam gerek?

Haberin Devamı

CEVAP: Bu soruyu bana sorduğunuza göre aslında ne yapacağınızı biliyorsunuz; profesyonel destek almanızı öneririm. Ne kadar yakınlaştığınız, sizin tam olarak hangi aşamada olaydan koptuğunuz, eşinizin size nasıl yaklaştığı çok önemli. Ten uyumunuz var mı? Aranızda cinsel çekim var mı, var olup olmadığını anlayamıyor musunuz, varsa buna rağmen mi yapamıyorsunuz ya da istemiyorsunuz; bütün bunlar önemli. Hiçbir şey hissetmiyorsanız başka bir boyutu var, hissediyor ama cinsel birleşmeye dönüştüremiyorsanız başka. Tecrübesizlik nedeniyle kaygılıysanız bambaşka. Eşinizin anlayışlı olması çok güzel ve olması gereken de bu. Ama iletişim kuruyor musunuz mesela? Yeni yollar deniyor musunuz? Yaşananı konuşuyor musunuz yoksa hiç olmamış gibi mi davranıyorsunuz? Bir atak mı geliyor, bir hissizlik mi bu yaşanan? Bu sorular yanıtlanmalı. Jinekolojik muayene olmalısınız. Ve ne olursa olsun yolun sonunda ışık var, bunu sakın unutmayın. Ertelemeyin, bir uzmana başvurun ve o mutlu, haz dolu günlere vakitlice giriş yapın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder