Doç. Dr. Gökçen ErdoğanNe kullandığınıza dikkat edin
HABERİ PAYLAŞ

Ne kullandığınıza dikkat edin

Her bulduğunuzu bir yerinize sürmeyin ne olur... Önceden bağdan bahçeden kopardığınız otları oranıza buranıza sürmeyin, doğadaki şifadan kastımız bu değil diye anlatıyorduk. Şimdi bunların ne idiği belirsiz, ticari versiyonları belirdi. Bir şey paketlenince, yasal boşluklardan faydalanılıp piyasaya ‘izinli’ kisvesi altında sürülünce % 100 güvenli ve sağlıklı olmuyor.

Ne kullandığınıza dikkat edin

ŞEKER HASTASIYIM CİNSEL İSTEK ARTIRICININ ZARARI OLUR MU?

SORU: Hocam, yurt dışından cinsel istek artıran bir ilaç aldım. Türkiye’de kadınlar için böyle bir şeye rastlamamıştım. Kullanmaya daha yeni başladım. Bir etkisini görmedim henüz. Ama kullanıcı yorumları çok iyiydi. Yalnız ben şeker hastasıyım. Bu açıdan bir zararı olabilir mi?

Haberin Devamı

CEVAP: Kadınlarda cinsel isteksizlik sık rastladığımız bir şey ve böyle bir durumda jinekolojik muayeneye ek olarak hormonal bazı test ve tetkikler yapabiliyoruz. Hormon düzenleyicilerden ya da kayganlaştırıcılardan destek almamız gerekebiliyor. Ama herkeste durum farklı. Öyle ezbere vermiyoruz bunları, doktor olarak bile. E ticaret sitelerinin, sizin sağlık durumunuzla ilgili bilgisi olduğunu sanmıyorum. Hatta buna ilgisi olabileceğini de sanmıyorum. Mesele sadece şeker değil ki. Ne var bu ilaçların içinde? Neyi tetikliyor ve olağan seyrinin dışına çıkararak sizi uyarıyorlar? Ya da plasebo etkisi yaratmak için oluşturulan bu tabletler hangi maddelerden oluşuyor? Şeker hastası birinin yediği meyveye bile dikkat etmesi gerekirken ezbere ilaçlar kullanmasını tabii onaylamayacağım. Bu ürünler burada satılsaydı da araştırmanız, doktorunuza danışmanız ve her şeyden de öte sorununuzla ilgili önce doktora başvurmanız ve onun yönergelerine uymanız gerekirdi. Sizden ricam ilacı da alarak doktorunuza gitmeniz.

KALP RAHATSIZLIĞINA YOL AÇAR MI?

SORU: Hocam, eşim her hafta yeni bir şey alıyor. 6 yıldır evliyim, 6 yıldır kullanmadık oyuncak, takviye bırakmadık. Ama son yurt dışı seyahatinden üstünde seksle ilgili figürler olan ve cinsel güç artırıcı renkli takviyelerden getirmişti. 15 tabletti, kullandık bitti. Üstünden de 2 ay kadar süre geçti. Ancak ben son zamanlarda geceleri çarpıntıyla uyanıyorum. Olmayacak zamanlarda içimde bir saat çok hızlı tik tak yapıyor gibi bir his beliriyor ve beni çok rahatsız ediyor. Terfi bekliyorum, hep strese yordum ama sonra sizin sayfanızda cinsel güç ilaçlarının kalp rahatsızlıklarına yol açabildiğini okudum, korktum. Ondan da olabilir mi?

Haberin Devamı

CEVAP: Bir ilaç ne için olursa olsun doktorun onayı olmadan kullanılmamalıdır. Basit ağrı kesicilere bile alerji geliştiren hastalar var. Cinsel güç artıran ilaçların, kan ve dolaşımda farklılıklar yaratarak etki ettiğini tahmin edebilirsiniz. Dolayısıyla bu yan etki tabii ki mümkün. Lütfen bir an önce muayene olun ve kalbinize bakılsın. İhtiyaç duyulursa başka olasılıklar için psikoloji ya da psikiyatriye yönlendirilirsiniz. Bakın, seks oyuncakları ve takviyeler cinsel yaşamınıza güç katabilir ama aynı zamanda ne idiği belirsiz olanlar sizi sağlığınızdan edebilir. Bu şakaya gelmez. Bilmediğiniz şeyleri satın almayın. Çocuk musunuz canım, her şeyi de denemeyiverin. Vur deyince öldürmek denilince de biz yani!

Haberin Devamı

KÜÇÜK KABARCIKLAR OLUŞTU

SORU: Hocam, eşimle sekste kullanılabilen, sürülür krema aldık. Ama bildiğimiz markalardan değil, baya bunun için üretilmiş, yemeye uygun, kokulu, güzel renkli bir şey. Açıkçası kullanmak hoşumuza da gitti. Kayganlaştırıcı etkisi de yapıyor. Ama eşimin penisinde ufak kabarcıklar gördüm bugün. Bununla ilgisi olabilir mi? Bende hiçbir şey yok.

CEVAP: Adamcağızı harcamışsınız bu defa. Şaka bir yana tabii ki ilgisi olabilir. Üretilmedik şey kalmadı, her gün yeni bir ürün duyuyorum ben bile. Ancak aldığımız bu ürünlerin içeriğini bilmeliyiz. Uygulamaya uygun diye bildiğimiz, herkesin kullandığı klasik gıda ürünlerinin kullanımında da alerjik reaksiyon riski var ayrıca. Hem de kullanmadan önce ve kullandıktan sonra bölgenin çok iyi temizlenmesi gerekiyor. Ancak dua edelim de basit bir alerjik reaksiyon olsun. Zira penisteki kabarcıklar için daha can sıkıcı olasılıklar da geliyor akla. Eşinizin mutlaka en kısa zamanda muayene olması gerekiyor. Evde oturup geçmesini beklemeyin. Şu ürünleri arama, bulma, kullanma eforunuzu doktora gitmeye harcamazsanız kızarım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder