Doç. Dr. Gökçen ErdoğanNeler neler yapıyorsunuz?
HABERİ PAYLAŞ

Neler neler yapıyorsunuz?

Dilimde tüy biten konuların başında genital bölgeye sürülen, sokulan, koyulan ürünler, cisimler geliyor. Sağlık sorunları için akıl almaz ve bilimden fersah fersah uzak, üstelik çok da tehlikeli yöntemler deneniyor. Evet ‘eskiden deneniyormuş’ değil. Hâlâ deneniyor. Ve üstelik mühendisi de yapıyor bunu, ev hanımı da kuaförü de genç kızı da yaşlısı da. YAP-MA-YIN!

KAYINVALİDEMİN ISRARIYLA VAJİNAMA TOPRAKLI ARPACIK SOĞAN YERLEŞTİRDİM

SORU: Hocam, ben okul öncesi öğretmeniyim ve çocukları çok seviyorum. 7 yıllık evliyim ve çocuğum olmuyor. 2 tüp bebek denemem başarısız oldu. Kayınvalidemin ısrarıyla vajinama arpacık soğan yerleştirdim. Hem de kabuklu ve topraklı biçimde. Özellikle öyle olması gerekiyormuş, topraktan gelen, el değmemiş, körpecik bebe... Sonradan çok pişman oldum. Çünkü 4 ay boyunca enfeksiyonla uğraştım. Ama çaresizliğin verdiği o hissi bilemezsiniz, insan her şeye sığınıp inanıyor. Şimdi yeniden tüp bebek denemem var. Onu da olumsuz etkiler mi sizce?

Haberin Devamı

CEVAP: Sebze, meyvenin yemeden önce üstün körü yıkanması bile yetmezken siz onu üzerindeki bütün bakterilerle birlikte en hassas bölgenize sokuyorsunuz. Toprak, kimyasallarla işlenen bir toprak. Artık yetişen hiçbir şey temiz kabul edilemiyor. Organik tarımın çok uzağındayız ki o da bunu makul kılmazdı zaten. Genital bölgenizin florası başkadır, hassasiyeti daha yüksektir. Zaten sonuçlarını yaşamışsınız, biliyorsunuz. Tüp bebek uygulamanıza etki etmez, korkmayın. Ancak ne tür bir çaresizlik yaşarsanız yaşayın bilimden bu denli uzaklaşmayın, ne olur. Yetiştirdiğiniz çocuklar da siz de bilime güvenmeli ve onun izinde kalmalısınız.

ANNEANNEM VE ANNEMİ RAHİM KANSERİNDEN KAYBETTİK SEBEBİ ARAP SABUNU MU?

SORU: Hocam, biz küçükken anneannem genital bölgesini her perşembe arap sabunuyla temizlerdi ve annemlere de yaptırırmış. Bize de ağdaya başlar başlamaz yaptırmak istedi ama annem kabul etmedi. Anneannemi de annemi de rahim kanserinden kaybettik. Bununla ilgisi olduğunu düşündüm hep. Sizce öyle midir?

CEVAP: Arap sabunu orijinalse, bitki özleri ve yağları baz alınarak üretildiği ve zararlı kimyasallar içermediği için temizlik maddesi olarak doğa dostu, iyi bir alternatif olarak biliniyor. Ama kesinlikle genital bölge dostu değil. Genital bölgenin PH’ıyla yani florasıyla uyumlu değil. Ayrıca alerjik etkileri de olabilen bir ürün. Bebek şampuanları dahi genital bölge için uygun değilken arap sabunu söz konusu dahi olamaz. Intim jel dediğimiz bir temizleme ürünü var ve bu ürün sadece genital bölge için, ona uyumlu üretiliyor. Üstelik onu bile çok sık kullanmamak gerekiyor. Rahim kanserine sebep olduğunu söyleyemeyiz ama kullanımın etkisiyle sağlıklı hücrelerin ölmesi, kanserin tetikleyicileri arasında yer alabilir. Ayrıca kanser olmasanız dahi cilt tahrişleri, egzama, mantar ve pek çok enfeksiyon olası. Sakın böyle bir hata yapmayın, yaptırmayın.

Haberin Devamı

TEMİZLİK İÇİN ILIK SU YETERLİDİR

Genital bölge temizliğiniz için ılık su yeterli. İlla bazı dönemlerde bakın her zaman demiyorum mesela adet dönemlerinizdeki kan kokusundan rahatsız iseniz, mesela mantar tedavisi alıyorsunuz ve kokudan rahatsız iseniz tedaviniz ile beraber intim jel ama PH seviyesi dengeli olandan kullanabilirsiniz. Kullanım sonrası tek kullanımlık havlularla kurulamalısınız. Ve pamuklu iç çamaşırı kullanmanız çok önemli. Bebek sahibi olmak istiyorsanız yumurta, soğan, yasemin ya da benzeri herhangi bir şeyden medet ummayın. Bilim ve ona eşlik etmesini arzu ettiğiniz manevi inancınız, moral ve motivasyonunuz. Genital bölge konusunda bunlardan başka dostunuz yok.

Haberin Devamı

-YARIN DEVAM EDECEĞİZ-

Sıradaki haber yükleniyor...
holder