Doç. Dr. Gökçen ErdoğanSorularınızı yanıtlamak benim için zevk
HABERİ PAYLAŞ

Sorularınızı yanıtlamak benim için zevk

Sosyal medyada bir akım var ya, ‘Sana ne mesajlar geliyordur şimdi’ye cevaben gelen garip mesajların paylaşıldığı. İnanın benim bu akıma katılmak için çok ciddi bir eleme ve süzmeden geçirmem gerekiyor gelen soruları. Basitleştirmem, sadeleştirmem, ulusal basın yayın organlarında yer alabilir hale getirmem gerekiyor. Ama hepsi gerekli, hepsi bir yerlerde birilerinin derdi. E yanıtlansın o zaman. Zevkle.

Sorularınızı yanıtlamak benim için zevk

EŞİM REGL DÖNEMİNDE DE SEKS İSTİYOR AMA HASTALIKLARDAN KORKUYORUM

SORU: Hocam, eşim regl döneminde de seks yapmak istiyor. İsteğimde sorun yok ama cinsel hastalıklardan korkuyorum. Böyle bir risk var mı?

Haberin Devamı

CEVAP: Regl döneminde seks yapmak, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların bulaşma riskini artırmaz. Ancak, regl dönemi boyunca, enfeksiyon riskini artıran diğer faktörler olabilir. Çünkü regl dönemi boyunca, vajina ve rahim ağzı daha açık hale gelir ve bu da enfeksiyon riskini artırabilir. Ayrıca, regl döneminde kullanılan tampon veya pedler, vajinadaki pH dengesini değiştirebilir ve bu da enfeksiyon riskini artırabilir. Enfeksiyon bulaşmasını engellemek ve riski azaltmak için korunmasız cinsel temastan kaçınmanızı öneririm. Prezervatiften bahsediyorum; bu iyi bir koruyucudur. Ayrıca düzenli jinekolojik muayenesini asla aksatmaması gerekenler listesindesiniz. Tüm kadınlar bu listede ama siz hiç şansa bırakmayın ki içiniz rahat etsin. Hastalık dışında özel hassasiyetleri (inanç, gelenek vb.) olanlar da kendi kararlarını verebilirler. Ben bilimsel açıdan yanıtlamış olayım.

Sorularınızı yanıtlamak benim için zevk

CİNSEL AÇLIĞIMI DOYURAMADIKÇA YEMEK YİYORUM

SORU: Hocam, ben 3 yıldır yalnızım ve bu sürede çok ciddi kilo aldım. Çünkü cinsel açlığımı doyuramadıkça yemek yemeye sarıyorum. Bu bir problem mi sizce ve ikisi cidden ilgili mi?

CEVAP: Cinsel açlık ve yemek yeme isteği arasında bir bağlantı olduğuna dair bazı araştırmalar olsa da bu konuda kesin bir kanıt yok. Ancak, arada bağlantı olduğunu öne süren bazı teoriler mevcut. Örneğin; cinsel açlık, beyinde ödül merkezlerinin aktive olmasına neden olabilir ve bu da yemek yeme isteği üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir. Bunun yanı sıra, cinsel doyumun stresi azaltıp rahatlamaya götürdüğünü de hepimiz biliyoruz. Az stres, az yemek anlamına gelebilir ama bu da kişisel bir şeydir. Kimi insan mutluyken yemezken kimisi de mutsuzken yemez. Yani bu teoriler kesin bir kanıt niteliğinde değil de birer yorum diyelim. Her insanın cinsel açlık ve yemek yeme isteği arasındaki ilişki farklı olabilir. Cinsel açlığın yeme davranışınızı etkileyip etkilemediğini belirlemek için, kendi vücudunuzu ve davranışlarınızı dikkatle izleyebilirsiniz. Ve gözleyip bu sonuca vardıysanız da muhtemelen doğrudur. Ancak cinsel ihtiyaçlarımızı gidermemizin tek yolu seks değil, biliyorsunuz. Bu konuda bilgi ve yardıma ihtiyacınız varsa bir uzmanla da görüşebilirsiniz, kendi basit araştırmanızı da yapabilirsiniz. Birbirini olumsuz anlamda besleyen bu temel ihtiyaçların yönetimiyle ilgili de tabii. Farkında olmanız çözüme kolayca yürümenizi sağlar.

Haberin Devamı

Sorularınızı yanıtlamak benim için zevk

ERKEĞİN MENİSİNİN YUTULMASI ZARARLI VE TEHLİKELİ Mİ?

Haberin Devamı

SORU: Hocam, erkeğin menisinin yutulmasının sağlıksız ve çok tehlikeli olduğunu duydum. Bu doğru mu? Ben genelde yuttuğum için çok tedirginim.

CEVAP: Meninin yutulmasının sağlıklı veya sağlıksız olduğu konusu, tartışmalı bir konudur ve kişisel tercihlere bağlıdır. Ancak, bazı bilimsel gerçekler var. Meni, sperm hücreleri, su, enzimler ve proteinler gibi bileşenlerden oluşan bir sıvı. Dolayısıyla meni, cinsel yolla bulaşabilen hastalıklara neden olabilen virüsler ve bakteriler gibi patojenler de içerebilir. Bu nedenle, meninin yutulması, cinsel yolla bulaşan hastalıkların yayılma riskini artırabilir. Ancak, meninin yutulması genellikle zararsız kabul edilir ve cinsel sağlık açısından bir risk taşımaz. Meni, çoğu insan için sindirilebilir bir sıvı ve vücutta herhangi bir zararlı etkiye neden olmaz. Bu tamamen kişisel bir tercih; rahatsız olmuyorsanız, hoşunuza gidiyorsa yapabilirsiniz. Ama bu durumda ve benzer tüm durumlarda sonrasında ağız temizliğinizi de ihmal etmeyin lütfen.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder