Dr. Haydar DümenBaşınıza iş açmayın
HABERİ PAYLAŞ

Başınıza iş açmayın

Cinsellik pek çok gencin hayalini süslüyor. Sürekli gözleri dışarıda, hep fırsat bekliyorlar, çok aceleciler. Acele etmenin gereği yok. Her şeyi zamanında ve kendinize uygun biriyle yaşayın ki başınıza olmadık işler açılmasın. Unutmayın davul bile dengi dengine çalar.

BÖYLE SORU YOK!

Sevişmeye doymuyorum

24 yaşındayım. Kız arkadaşımla 3 yıldır beraberiz. Kız acıdan şikayet ediyor. Ben ise sekse doymuyorum ve umutsuzum. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, vah ki ne vah sevgiline. Kızdaki şansa bak sen, vallahi çok üzüldüm. 3 yıldır çektiği çileye mi yansın, yıpranan organına mı acısın? Yoksa sevdiği için sana katlanmasına mı? Sen 21 yaşında bu kızı kafesleyip bencilliğin kör çıkmazına soktun. Ben ne desem boş. Evlen desem yan çizeceksin, ilişkini azalt desem söz dinlemeyeceksin. Ben senin için dua ediyorum, en kısa zamanda yüreğine çok sorumluluk ve vicdan eklensin. Kızı rahat bırak. Onun da pişmanlığını büyütme.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Günde 15 normal mi?

Erkek arkadaşım 32 yaşında. Düzenli bir cinsel hayatı olmasına rağmen günde 15- 16 kez boşalma ihtiyacı hissediyor. Ne dersiniz?

Sevgili okurum, arkadaşının seks manisi var. Bu sayıya can dayanmaz. Beklenmedik sorunlar yaşanır. Ya sen söylediğin sözlerin anlamını bilmiyorsun ya da erkek arkadaşın bu dünyanın dışından. Her 10 dakikada bir boşalsa, yani hiç ara vermeden makineye bağlansa 150 dakika eder. 150 dakika 2.5 saattir. 2.5 saat insan bir koltukta bile oturamaz, afakanlar basar. Siz neler diyorsunuz?

Deneyimim yok

25 yaşındayım. Kendimi bilime adadığım için bugüne kadar ilişkiye girmedim. Erken boşalma sorunum var mı yok mu nasıl anlayabilirim?

Değerli okurum, bilim aşkını kutlar, devam etmesini dilerim. Ancak hayat tek boyutlu yaşanmaz. Bilim de olacak, aşk da, seks de. Bunların oranları, sosyal ve psikolojik yapıya uygun olup olmamaları gibi ayrıntılar düşünülür. Erken boşalma sorunun olup olmadığı evlilikte anlaşılır. Sorun çıkarsa karınla hekime gider anlatırsınız. Çünkü hekim de gözüne bakarak durumu anlayamaz. Tedavisi var, üzülme. Ancak deneyimsizlik sana daha çok zarar verir. Uygun ve vicdani fırsatları değerlendirmeye çalış.

Haberin Devamı

***

Moralim bozuluyor

22 yaşındayım. Sevgilimle çok güzel bir birlikteliğimiz var. Ama ilişkiye girince çok erken boşalıyorum. Bu da benim moralimi bozuyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, tedavi olman gerekiyor. Ama ne zaman? Evlilik koşulları oluşunca ya da uzun süreli bir birlikteliğin olunca.

Büyür mü?

19 yaşındayım. Sevgilimle cinsel ilişkiye giriyorum ama kız penisimin boyunun çok kısa olduğunu söylüyor. Acaba boyunu nasıl uzatabilirim? Bir de penis büyütücü haplar satılıyor, kullanmamda bir sakınca var mı?

CEVAP

Değerli okurum, haplar penisi büyütmez. Vakum pompaları büyütmez. Yani ameliyatın dışında hiçbir şey cinsel organı büyütmez. Sana önerim, penisin ereksiyon halindeyken eline bir cetvel al. Şöyle bir boyunu ölç. 10 santimden yukarı ise iyi. 12 ile 14 arası ise ideal. 15 normal. 16’dan fazlası biraz büyük. Öğrendin mi yavrum?

Kaybetmek istemiyorum

23 yaşında kızım. Erkek arkadaşımı çok seviyorum. Ancak cinsel ilişkiden korkuyorum. Onu kaybetmemek için bu fedakarlığı yapmak istiyorum. Ne dersiniz?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili yavrum, yapacağın şey başlı başına kendini feda etmek. Kızım, onun kaçacağı bir yer yok. Kaçarsa kaçsın. Kaçırmamak için etinden, canından, ruhundan, namusundan fedakarlıklar yaparak ona bir ziyafet sofrası sunarsan bu büyük hata olur. O iyi niyetli, iyi yürekli, seni düşünen bir erkek değil. Bırak gitsin. İkinizin de yolu açılsın.

Çok keyifli ama...

27 yaşındayım. Kendimden 12 yaş büyük bir kadınla birlikteyim. Cinselliği keyifle yaşıyoruz. Bu durum ileride sorun yaratır mı?

CEVAP

Değerli okurum, ileride bir sorun yaratacağını hiç sanmıyorum. Ama sen zaafların tutsağı olur, bu kadınla evlenmeye kalkarsan işte zararını o zaman görürsün. Aranızda hem yaş farkı var hem de yaşam farkı var, dikkatli ol.

Gebe kalır mıyım?

21 yaşında kızım. 6 aydır ilişkim var. Sevgilimle ilk defa ilişkiye girmek istedim. Erkek arkadaşım öpüşürken vajinama boşaldı. Benim adetimin son günüydü. Acaba hamile kalma ihtimalim var mı?

CEVAP

Hayır sevgili kızım, hamile değilsin.

Nişanlım şüphe ediyor

23 yaşında kızım. 2 yıl önce erkek arkadaşım vardı. Onunla bir şeyler yaşadım. Adet dönemimdi. Erkek arkadaşım kan geldiğini söyledi. Ama kızlık zarı olamaz. Şimdi nişanlıyım. Onunla cinselliği yaşadım ama benden kan gelmedi. Nişanlımın şüphe ettiğini anlıyorum. Ben kendimden eminim. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili yavrum, esnek kızlık diye defalarca söyledik. Bunun üzerine yeniden yeniden söylesem de aynı şey. Bozuk plak gibi olacak. Artık sizler de bunu içinize sindirin. Bilimin bu sözünü dinleyin: Esnek

Çekiniyorum

27 yaşındayım, yakışıklıyım. Hiç cinsel ilişkiye girmedim. Kızlardan çok çekiniyorum. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, kendini harap etmişsin. Yakışıklı olduğuna göre kızlar seni beğeniyordur. Sen ise kızlardan çekiniyorsun. Ben ne yapabilirim? Yapacağın bir tek şey var. Onlardan çekinip korkma. Onlara da saldırma. Ortada dur. Bir fırsat yarat, kızlara doğru yaklaş, onlarla dost ol oğlum. Arkadaş ve insanca yaklaşım sonrasını sizler belirlersiniz.

Şaşırıyorum

25 yaşındayım. Yaşça büyük bir kadın benimle çok ilgileniyor. Arada dertleşiyor, arada başka şeyler anlatıyor. 2 gün görmese arıyor, sıcak davranıyor. Sonra da kendini geriye çekiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, burnuma gelen kokuya göre seni istiyor. Ama çekiniyor. Kararsız, korkuyor. Ayrıca sana da güvenemiyor. Biz gelelim sana; hayatın söner oğlum. ‘Davul bile dengi dengine’ derler. Kadın senden büyük. Bu eylem herhangi bir yerde gerçekleşir ve sen bu tuzağa düşersen ola ki bir terslikte, şanssızlıkta hayatın söner.

Sperm geçer mi?

24 yaşında nişanlı kızım. Nişanlımla yüzeysel bir şeyler yaşadık. Üzerimde iç çamaşırım vardı. Onun yoktu ve boşaldı. Acaba iç çamaşırımdan sperm geçme olasılığı var mı?

CEVAP

Değerli okurum, hamile falan değilsin. Endişeyi bırak, keyfine bak.

Hiç ilişkiye girmedim

25 yaşındayım, hiç cinsel ilişkiye girmedim. Her gün mastürbasyon yapıyorum. Acaba baba olurken sorun yaşar mıyım? Yani mastürbasyonun bir zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonun zararı olmaz. Haftalık sayın da 2-3’ü aşmasın. Artık ilişki yaşın gelmiş.

Ağrıdan şikayetçiyim

46 yaşında, 21 yıllık evliyim. Düzenli cinsel yaşamım var. Bazen boşalma esnasında sol gözümden itibaren başıma şiddetli bir ağrı giriyor. Acaba cinsel bir sorun olabilir mi? Yoksa başka bir hastalık mı?

CEVAP

Değerli okurum, sanırım heyecan, kasılmalar, bedendeki kimyasal değişiklikler, belki biraz da tansiyon yükselmesi. Önce işe tansiyondan başla. Normal ise sorun yok. Ağrıyan yere kas masajı yap veya yaptır. Elden geldiğince kafaya takmamaya çalış. Migren de olabilir. Belki de boynun zincir kemiklerinde kireçlenmeyle ilgili de olabilir. Ağrı sürüyorsa bir nöroloji uzmanının kapısını çal.

GÜNÜN SÖZÜ

Herkes kendini arar, bulan kazanır. Başkası tarafından buldurulan batar. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder