Ayşegül Kaplan, erkeklik hallerini tüm çıplaklığıyla irdelediği tek kişilik stand-up gösterisi ‘Erkekler Gülemez’ ile seyircisiyle buluşuyor. 22 ve 23 Haziran’da Ankara Farabi Sahnesi’nde. Biletler Biletinial’da.
ISABEL MUÑOZ’UN GÖBEKLİTEPE SERGİSİ PERA MÜZESİ’NDE
Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, İspanyol fotoğrafçı Isabel Muñoz’un Göbeklitepe ve çevresindeki arkeolojik alanları çektiği fotoğrafları ilk kez İstanbul’da izleyiciyle buluşturuyor. Sergi 15 Haziran’da açılacak ve 17 Eylül’e kadar görülebilecek.
‘Adam’ 30 yıl sonra yeniden
Son dönemin en başarılı trompet sanatçılarından, şarkıcı – söz yazarı ve prodüktör Barış Demirel, Sibel Alaş’ın sesiyle tanıyıp çok sevdiğimiz Sibel Alaş - Mustafa Sandal bestesi ‘Adam’ şarkısını 30 yıl sonra yeniden yorumladı. Şarkı tüm dijital platformlarda yayınlandı.
51. İstanbul Müzik Festivali sürüyor
51. İstanbul Müzik Festivali, müzikseverlere şölen yaşatan etkinlikleriyle ikinci haftasını geride bıraktı. 17 Haziran’a kadar sürecek festivalde, İstanbul’un büyülü atmosferinde klasik müziğe doymak isteyenler için konser ve etkinlik programı https:// muzik.iksv.org/tr/program adresinde, biletlerse Passo’da.
HAFTANIN KİTAPLARI
HAYATIMIN KADINI
Günümüz dünyasında, gündelik ihtiyaçların ve yaşayış biçimlerinin değişmesiyle yeni bir ilişki türü ortaya çıkmış durumda. Evlerimizde gündelik veya sürekli çalışan yardımcılarla kurulan ilişkidir bu. Özge Yetkiner kitabında, gerçek olaylardan hareketle evimizin, ailemizin görünmeyen bireylerinin hikayesini yazıyor.
TÜRKİYE’NİN SANAT HAFIZASI
Bu kitap, dönemin Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi’nin kararıyla, ilk sayısı 29 Eylül 1972’de yayımlanarak, okurlara gazeteyle ücretsiz sunulan bir kitap. Önce gazete eki, ardından aylık ve bağımsız bir yayın olarak okuruyla buluşan. Milliyet Sanat dergisinin tanıklık ettiği sosyal, siyasal, kültürel ve sanatsal gelişmelerden gelecek nesillere bir perspektif...
GEÇEN SALI
Wolfgang Borchert, kısacık ömrüne rağmen Alman edebiyatının tartışmasız en büyük isimlerinden biri. Kitap, II. Dünya Savaşı sonrasında Almanya’da yeşeren ‘Enkaz Edebiyatı’nın başyapıtları arasında gösteriliyor. Yazar, ölümünden sonra yayımlanan bu öykü derlemesinde de savaşın yerle bir ettiği dünyayı ustalıkla resmediyor.
YUSUF KURÇENLİ ANLATIYOR
Yusuf Kurçenli, 1983 yılında çektiği ‘Ve Recep Ve Zehra Ve Ayşe’ adlı uzun metrajlı filminden itibaren “kadın” temasını oturttu genellikle sinemasının merkezine. Bunu da kitabında çok sayıda ablası, kuzenleri ve annesinin gölgesinde geçirdiği çocukluğuna bağlıyor. ‘Çözülmeler’ gibi önemli filmlerin yönetmeninden sinema ve hayat dersleri.