Feriye'de 30 Kasım’a kadar görülebilecek olan ‘Algoritmik Sanat’ sergisi, Yeşer Sarıyıldız küratörlüğünde gerçekleşecek. 20 farklı sanatçının farklı yapay zeka araçlarıyla kendi yeteneklerini harmanlayarak ortaya çıkardığı ve 250'den fazla eserin yer aldığı sergiyi ziyaret etmek ücretsiz. Hayal gücü ve yapay zekanın el ele verdiği bu sergi kaçmaz.
Daniska ve Nuri Harun Ateş bir arada
Daniska'nın sekiz şarkıdan oluşan ikinci albümü ‘Keşke Meyhanesi’, dijital platformların yanı sıra fiziksel olarak plak formatında da yayınlanıyor. ‘Keşke Meyhanesi’nde, Eylem Atmaca, Ümit Besen, Yaşar, Hüseyin Turan, Hüsnü Arkan, Canikolar ve Nuri Harun Ateş de var. Yayınına teklilerle başlayan ‘Keşke Meyhanesi’nin son şarkısı ‘Bu Şarkı Bitmeden Gel!’i dinlerken, Nuri Harun Ateş’in eşsiz yorumuyla bir hıçkırık yağmuruna yakalanacaksınız.
Liberalizm Neden Çöktü?
VakıfBank Kültür Yayınları, Patrick J. Deneen’in yazdığı ‘Liberalizm Neden Çöktü?’ adlı kitabı yayımladı. Kitap, dünyada 12 dile çevrildi. Deneen kitabında, 20’nci yüzyılın en uzun soluklu ideolojisinin vadettiklerini nasıl yerine getiremediğini ve liberalizmi çöküşe taşıyan dinamikleri okurla paylaşıyor. Kitap, liberalizmin görünürdeki başarılarından büyük ölçüde mutlu olan liberal rejim mensuplarının fark edemediği, liberalizmin iflas etmesinin iç nedenlerine odaklanıyor.
‘Kurak Günler’ ve ‘Karanlık Gece’ izleyiciyle buluşuyor
Ülke sinemasının en başarılı yönetmenlerinden Emin Alper ve Özcan Alper’in büyük ses getiren ve adından övgüyle söz ettiren filmleri ‘Kurak Günler’ ve ‘Karanlık Gece’, 33. Ankara Film Festivali’nde izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Festival, bu yıl kaybettiğimiz iki değerli sinema yazarı Murat Özer ve Agah Özgüç’ü de unutmuyor. Murat Özer anısına ‘Cicim’ filmi gösterilecek ve öncesinde bir panel düzenlenecek. Agah Özgüç anısına ise ‘Perdede Işık İzi’ adlı belgesel, Olkan Özyurt'un sunumu sonrasında izleyicilerle buluşacak, ardından da bir söyleşi gerçekleşecek. Festival çocukları da unutmuyor. Film eleştirmeni ve senarist Burak Göral’la ‘Çocukla Sinema’ etkinliği ve ‘Çocuklar İçin Film Seçme Rehberi’ başlıklı seminerler de yer alıyor.
Ulu Önder’in anıları İsviçre’de
Milli Mücadele’nin en büyük kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluğundan öldüğü güne kadarki yaşantısından ipuçları veren ‘Anılarla Atatürk’ isimli tiyatro oyunu, yurt dışı turnesine çıkıyor. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı kapsamında, 13 Kasım Pazar günü İsviçre’nin Zürih şehrinde sahnelenecek eser, Ulu Önder’in unutulmaya yüz tutan insani özelliklerini tekrar hatırlatırken, medeni milletler seviyesine ulaşmanın yollarına ışık tutuyor.
‘arura’ Art On Pera’da
Ozan Türkkan’ın 15 yılı aşkın süredir devam eden araştırmalarından hareketle yola çıkan ‘arura’ sergisi, ‘sonluluk’ üzerinden yeniden var etmenin, büyümenin, ölümün, çoğalmanın, yaşamın, bitişin ve tekrarın döngüsel süreçlerini anlatıyor. Biyoçeşitlilik, geçiş formları, ve bu biyolojik formların doğadaki geometrik yapısı ve bu geometrinin zaman içindeki değişkenliği konularına odaklanan araştırma projesi bu sergiyi ortaya çıkardı. Sergi 26 Kasım’a kadar görülebilir.