İBB’nin Kadıköy’de yer alan Müze Gazhane’sinde usta yönetmen Zeki Demirkubuz’un ilk kişisel fotoğraf sergisi ‘Hayat’ 9 Eylül’e kadar görülebilir. Bu hafta açılan Yedikule Gazhane Hangar’da ise; İBB Kültür ve İBB Miras iş birliğiyle gerçekleşen ‘Uzun Yürüyüş 68’ sergisi sanatseverlerle buluştu. Sergi, 31 Temmuz’a kadar açık.
GÖKSEL’DEN BEKLENEN KONSER
Türk popunun önemli yorumcularından Göksel, 24 yıllık müzik kariyeri boyunca yayınladığı, hayatımıza izler bırakmış en güzel şarkılarını seslendireceği özel konseriyle 7 Temmuz’da, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sevenleriyle buluşacak.
MARMARİS’TE MÜZİĞİN BÜYÜLÜ TINILARI
Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali son haftasında da müzik severlere konser ziyafeti sunacak. Berlin Filarmonik Piyano Dörtlüsü 19 Haziran’da Marmaris Açıkhava sahnesinde konser verecek. 21 Haziran’da Marmaris bir ilki daha yaşayacak ve İş Sanat Çarşamba Sahnesi, Yeni Türkü’nün saat 21.00’de Atatürk Meydanı’nda vereceği ücretsiz konserle izleyiciye unutulmaz anlar yaşatacak.
YAZ GECELERİ MÜZİKLİ FİLMLERLE RENKLENECEK
Kundura Sinema ve Kundura Sahne’nin birlikteliğinde yedincisi düzenlenecek ‘Bir Yaz Gecesi Festivali’, 4-20 Ağustos tarihleri arasında cuma, cumartesi ve pazar günleri Beykoz Kundura’da gerçekleşecek. Festival, beş muhteşem klasik filmi, restore edilmiş kopyalarıyla yeniden seyirciyle buluşturuyor. Biletler beykozkundura.com’da.
30. İSTANBUL CAZ FESTİVALİ GÜN SAYIYOR!
7-19 Temmuz’da İKSV tarafından düzenlenecek İstanbul Caz Festivali şehrin en güzel mekanlarına yayılacak ve boğazın esintileriyle caz tınılarını buluşturarak İstanbullulara unutulmaz akşamlar yaşatacak. Fatoumata Diawara, Lizz Wright, The Lumineers ve Morcheeba gibi isimleri ağırlayacak olan festivalin biletleri passo.com.tr ve İKSV ana gişede.
HAFTANIN KİTAPLARI
KIZIL ÇENGİ
Türkiye’nin ilk primadonnası Cahide Sonku’nun yükselişini ve düşüşünü anlatan ‘Kızıl Çengi’ okurla buluştu. Güzelliği ve yeteneğiyle kısa sürede dikkatleri çeken Cahide, zamanla bütün Türkiye’nin sevgilisi halini aldı ve döneminin en başarılı sanatçılarından biri olarak öne çıktı. Sanatçı, oynadığı filmlerle de adından hep söz ettirdi.
CUMHURİYET’İN İLK YILI
29 Ekim 1923’te ilan edilen ve 100. yaşını kutladığımız Cumhuriyet’in en yoğun yılı kuşkusuz ilk yılıdır. ‘Cumhuriyet’in İlk Yılı’nda, o dönem çıkan gazete ve dergilerin titiz bir taraması yapılarak yaşanan olaylar kronolojik bir sırayla sunuluyor. 29 Ekim 1923 - 29 Ekim 1924 arasındaki o günlerde Türkiye’de neler oluyor, toplum nasıl yaşıyor, neler konuşuyor, neler seyrediyordu?
DELİLİĞİN DAĞLARINDA
20. yüzyılın ilk yarısı... William Dyer, bilim dünyasını Antarktika’ya yönelik bir bilimsel keşif seferinden vazgeçirmek üzere kaleme sarılır. Bir grup meslektaşıyla birlikte kutbun ücra yörelerine yaptıkları keşif seferi tarihin, jeolojinin, biyolojinin ve mantığın tek tek iflas ettiği bir dehşet dalgasına dönüşmüştür çünkü.
KARİKATÜRİSTİN ÖLÜMÜ
Karikatürist Memo Tembelçizer, mizah dergilerinin kapanmaları sürecine denk gelen kendi orta yaş krizini anlattığı bu kitabındaki üç ayrı hikayede üç ayrı şekilde ölüyor. Çizer, 2014- 2020 yılları arasında Uykusuz dergisi özel sayılarında çizdiği üç öyküyü bu kitap için baştan sona elden geçirdi.