Güney ÖztürkÇanlar Okan hoca için çalıyor
HABERİ PAYLAŞ

Çanlar Okan hoca için çalıyor

Son söyleyeceğimi baştan söyleyeyim. Okan Buruk, Galatasaray’ı taşıyamıyor. Galatasaray’ın teknik direktörü Okan Buruk, Young Boys yenilgisi sonrası “Sorumlusu benim” diye açıklama yaptı. Doğru sorumlusu o... Aynı Buruk, çok değil geçen şubatta Galatasaray’ın 4-1 yenilip Avrupa’ya veda ettiği Sparta Prag hezimetinin ardından da kameralar karşısında “Sorumluluk bana ait” demişti. Hatırlarsanız, o maçın sonu olaylı bitmiş, saha kenarı karışmış, Okan Buruk’un da dahil olduğu itişmelerden sonra maçın hakemi, hocaya kırmızı kart göstermişti. Her iki Young Boys maçını da bu fevri hareketi yüzünden tribünden takip etmek durumunda kalan Okan Hoca’nın davranışının sonuçlarını ve sahadaki taktiksel çöküşünü camia olarak geçen akşam izledik.

Haberin Devamı

*

Sarı-kırmızılı ekip, Young Boys’u eleyip Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmayı başarsaydı, yaklaşık 30 milyon euro, (1 milyar lira) gelir elde edecekti. Dünyada hiçbir meslek yoktur ki, biri 30 milyon Euro’yu avcunun içinden kaçırsın ve hesap sorulmasın.

*

Galatasaray’ın kötü başladığı, Beşiktaş’tan 5 yediği kupa karşılaşmasında zaten kendini belli etmişti. Çapı büyük iki takımın oynadığı final karşılaşmaları, normalde bu kadar farklı skorla sonuçlanmaz, sonuçlanmamalı. Zaten sonuçlanıyorsa yenilen takım açısından bir sorun vardır. Bu sorunun teşhisi, teknik adam tarafından “Daha sezon başlangıcı, tatil dönüşü” gibi yapılıyorsa orada durup bir düşünmek lazım.

*

Okan Buruk, Young Boys maçı öncesinde de “Avrupa’ya gitmiş bir takıma başarısız diyorsanız ya Manchester City’i tutmanız lazım ya da Real Madrid’i” diyerek sitem etmişti. Hoca burada da hastalığa yanlış teşhis koyuyor. Galatasaray camiasının beklentisi, lig şampiyonluğu ya da Fenerbahçe’yi yenip yenmemekten çok daha öte. Hedefleri çok daha büyük. Bize onu yaşatacak teknik adam lazım.

*

Camia, artık Mustafa Denizli ile Şampiyon Kulüpler’de yarı final oynayan Galatasaray’ı ya da Fatih Terim’in 2000’de şampiyon yaptığı Galatasaray’ı görmek istiyor. Moral motivasyonu yerlerde, dünkü çocuk gibi saçma sapan hareketlerden ceza alan, taraftarı azarlayan teknik adamlar veya futbolcuların kayıkçı kavgalarını görmek istemiyoruz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder