Hakan Çelik‘Made in Türkiye’ ürünleri Paris'te dünya sahnesinde
HABERİ PAYLAŞ

‘Made in Türkiye’ ürünleri Paris'te dünya sahnesinde

Paris 2024 Yaz Olimpiyatları birçok yönüyle dikkat çekmeye devam ediyor. Birçok branşta Türk sporcular madalya için mücadele ediyor. Spora dönük ilginin artması, aday şehirlerin kendilerine çekidüzen vermesi açısından olimpiyat dönemlerini çok önemli buluyorum.

Türkiye’de e-ticaretin en güçlü oyuncularından Trendyol, 2021 yılından bu yana Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin de (TMOK) resmi sponsorluğunu devam ettiriyor. O tarihten bu yana Erkek Futbol ve Kadın Futbol Milli Takımlarını resmi sponsor unvanıyla destekliyorlar.

Haberin Devamı

Trendyol Grup Başkanı Çağlayan Çetin ile organizasyonu ve Türkiye’ye dönük gelişmeleri konuşma fırsatı buldum. 

Hangi alanlarda spora destek veriyorsunuz?

2022’den bu yana Türkiye Voleybol Milli Takımları ana sponsoruyuz. 6-12 yaş arasındaki 6 bin 100 öğrenciyi sporla buluşturan TVF Fabrika Voleybol Okullarının da destekçisiyiz.

‘Made in Türkiye’ ürünleri Pariste dünya sahnesinde

Küresel düzeyde hangi adımları atıyorsunuz?

Spora ve sporcularımıza verdiğimiz desteği global bir oyuncu olma vizyonumuzla en üst seviyeye taşıdık. UEFA EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın tek Türk partneri olduk. Şimdi de Paris 2024 Yaz Olimpiyatları’nda aynı şekilde global düzeyde yer alan tek Türk markasıyız. Uluslararası Olimpiyat Komitesi ile iş birliğimiz kapsamında Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda ‘Resmi E-Ticaret Hizmetleri Partneri’ olduk. Olimpiyat Koleksiyonumuzu IOC ile anlaşmamız çerçevesinde dünyanın dört bir yanında satışa çıkardık. Paris 2024 oyunları kapsamında Şanzelize ile Concorde Meydanı arasında bir Resmi Olimpiyat Mağazası açıldı. Paris 2024’e dair tüm ürünlerin satıldığı ve tüm dünyadan ziyaretçilerin geldiği bu mağazada yer alan Türk markası Trendyol. Koleksiyon Denizli başta olmak üzere Anadolu’nun dört bir yanında üretildi. Ürünler arasında t-shirt, polo yaka t-shirt, şort, elbise, sweatshirt, beyzbol şapkası, balıkçı şapkası, plaj havlusu ve bez çanta gibi 19 farklı parça bulunuyor. 60 bin adet üretim yapıldı. ‘Made in Türkiye’ etiketli koleksiyon tüm dünyayla buluştu. Ürünler Türkiye’de Trendyolmilla uygulamamız üzerinden uluslararası satışa sunuldu. 

Haberin Devamı

‘Made in Türkiye’ ürünleri Pariste dünya sahnesinde

Hangi bireysel sporcuları destekliyorsunuz?

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) anlaşmamız kapsamında Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda da Eda Tuğsuz (Atletizm), İlke Özyüksel (Modern Penthatlon), Buse Tosun Çavuşoğlu (Güreş), Ali Cengiz (Güreş) ve Kuzey Tunçelli (Yüzme) isimlerimizi destekliyoruz.

Ticari faaliyetlerinizde hangi aşamaya geldiniz?

Tüm faaliyetlerimizi Türkiye Cumhuriyeti’nin yasa, kanun ve vergi sistemine uyumlu bir şekilde yürütüyoruz. Grup olarak yalnızca 2021-2023 döneminde devletin ilgili kurumlarına ödemiş olduğumuz vergi tutarı 14 milyar TL oldu. 

Yatırım çekmek için hangi adımları atıyorsunuz?

Türkiye’de Silikon Vadisi yatırımının geldiği ilk şirket Trendyol’dur. Sonra Alibaba yatırımı geldi. Şimdi dünyaya açılıyoruz. En büyük teknoloji fonlarından Softbank’ı Japonya’dan ortak aldık. ABD, Avrupa’dan General Atlantic, Princeville Capital’in yanı sıra Abu Dabi ve Katar devlet fonlarından yatırım aldık. Böylece Türkiye’ye 3 milyar dolar yatırım getirdik.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder