Yazarlarİzmir Fuarı'na teknoloji çok yakıştı
HABERİ PAYLAŞ

İzmir Fuarı'na teknoloji çok yakıştı

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 93 yıllık çok önemli bir marka. Dile kolay tam 93 yıl önce, dönemin tüm zorluklarına rağmen ülkenin ilk ve en kapsamlı ticaret fuarı İzmir’de açıldı.

Hatta fuarın temeli, henüz Cumhuriyet’in bile kurulmadığı bir tarihe, 17 Şubat 1923 İzmir İktisat Kongresi’ne kadar uzanıyor. Yeni devletin ekonomisi için çok önemli olan o kongre sırasında düzenlenen ve yerli malların sergilendiği panayır fuarın kökenini oluşturuyor…
İzmir Enternasyonal Fuarı, sadece bir ticaret etkinliği değil, aynı zamanda Türkiye’nin modernleşme sürecinde önemli bir kilometre taşı. 93 yıldır ülkemizin dünyaya açılan kapısı olmasının yanı sıra dünyadaki yeniliklerin de ilk kez sergilendiği bir platform. Türkiye’nin ilk renkli televizyon yayını burada tanıtıldı, aydan gelen bir taş ilk kez burada sergilendi, ülkemiz kot pantolonla, yürüyen merdivenle ilk kez burada tanıştı.

Haberin Devamı

Bu sene İEF, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile kapılarını açtı. İzmir’in kurtuluşunun 102. yılı olan 9 Eylül’e kadar da sürecek.
Her yıl başka bir temayla düzenlenen İEF’nin bu yılki ana teması ise teknoloji. Ana temaya uygun olarak yapay zekâ, yenilenebilir enerji, robotik sistemler, oyun teknolojileri gibi birçok alanda çalışan firmanın yeni ürün ve hizmetleri tanıtılırken, girişimcilere ve start-up’lara ayrılmış özel alanlarda, yeni iş fikirleri ve inovatif çözümler sergileniyor.

Geleceğimize yön verecek olan gençler için İzmir Enternasyonal Fuarı’nı ne kadar çekici hale getirirsek o kadar hızlı bir şekilde istediğimiz noktaya ulaşabiliriz. Bu nedenle, gençler başta olmak üzere, çağımızın yeniliklerini yakından takip eden herkesi fuara çekmek için teknoloji teması yerinde bir tercih olmuş.

Bunun yanında İEF, bu sene de konserler, tiyatro gösterileri, film gösterimleri, dijital sergileri de kapsayan geniş bir içerik sunuyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Mert Demir, dün de Teoman sahnedeyken, bugün Volkan Konak, yarın ise Hande Yener, takip eden günlerde Semincek, Motive, Mahsun Kırmızıgül, Hayko Cepkin, Derya Bedavacı, Sakiler konser verecek. Fuarın son günü olan 9 Eylül’de ise İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşu Haluk Levent ile kutlanacak.
Okan Bayülgen, Serdar Kuzuloğlu, Emin Çapa gibi alanında takip edilen isimler ‘Tech Talks’ söyleşilerinde konuşmacı olarak yer alacak. TuzBiber Stand Up ile Ali Congun gösterileri, İzmir Aşkına Sokağın Kadınları Müzikali, İzmir Şehir Tiyatrolarının oyunları, ‘Teknoloji’ temalı filmler, ‘Solo Botter: Nuri İyem’ sergisi, spor etkinlikleri, Çocuk Sahnesi, Çocuk Alanı, Oyun ve Teknoloji Alanı, İnteraktif Oyunlar, Macera ve Zipline Parkuru, masal anlatımı, sihirbaz gösterileri ve dahi niceleri fuarda sizleri bekliyor.

Haberin Devamı

Zamanı ve gelme imkânı olan herkesi bu büyük organizasyonun parçası olmaya davet ediyorum. Gelin, Cumhuriyetimizin 101’inci yılını ve İzmir’in kurtuluşunun 102’nci yılını hep birlikte kutlayalım.

 

 

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder