Işınsu KestelliÖrnek sporcu Ferhat Arıcan
HABERİ PAYLAŞ

Örnek sporcu Ferhat Arıcan

Ferhat Arıcan, 1993 İzmir doğumlu başarılı bir sporcu... Spor hayatına Göztepe Spor Kulübü çatısı altında devam ediyor. Aynı zamanda da Göztepe Jimnastik Akademi’de yönetici ve baş antrenörlük görevlerini sürdürüyor.

Arıcan, jimnastik gibi ülkemizde çok da yaygın olmayan bir spor dalında tarihe geçen başarılara imza atmayı başaran bir isim.

İlk olarak Rio 2016’da yarışmaya hak kazanarak, Aleko Mulos’tan sonra ve tam 108 yıl sonra Türkiye adına olimpiyatlarda mücadele edecek ikinci erkek jimnastikçi oldu.

Haberin Devamı

COVID-19 salgını nedeniyle 2021’de düzenlenen Tokyo Olimpiyatları’nda ise bronz madalya kazanarak ülkemize jimnastik branşında ilk olimpiyat madalyasını getirdi.

Şimdi de Paris’te ülkemizi temsil ediyor.

Ferhat Arıcan’ın madalya kazanıp kazanmamasından daha önemli olan onun jimnastik alanında yeni nesil için bir rol model olması.

O, jimnastik literatürüne “Arıcan Hareketleri” olarak anılan üç ayrı hareketi
sokmayı başaran dünyadaki tek sporcu. Dünya durdukça ve başka jimnastikçiler bu hareketleri yaptığı anda hep onun adı anılacak. Bir anlamda Arıcan soyadı sonsuza kadar yaşayacak.

Ferhat, jimnastik sporuna, bu branş için çok geç sayılabilecek bir yaşta; 10 yaşında, beden eğitimi öğretmeninin tesadüfen yeteneğini keşfetmesi sayesinde başladı. Çok hızlı ilerledi. Ne var ki en iyi olabileceği dönemde hayli ağır bir sakatlık yaşadı. Uzun süre jimnastikten ayrı kaldı. Ama yılmadı. Azminin sayesinde üç olimpiyatta yarışma ve bu alanda madalya kazanma şansını yakaladı.

Ferhat Arıcan’ın olimpiyatlar sonrası en büyük arzusu geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek.

Sizler de çocuğunuzun yeteneğine inanıyor, jimnastik gibi tüm sporların temeli sayılabilecek bir branşta ilerlemesini istiyorsanız ilk fırsatta Göztepe Jimnastik Akademi’nin kapısını çalın. Kim bilir belki de geleceğin olimpiyat şampiyonu sizin çocuğunuzdur.

Bu arada olimpiyata katılan sporcularımızın şıklığı çevremdeki herkesin çok dikkatini çekti. Kıyafetleri tasarlayan Vakko’yu ve sevgili Cem Hakko nezdinde tüm Vakko ailesini tebrik ediyorum.
Umuyorum sporcularımız başarılarıyla da göğsümüzü kabartacaklar.

Haberin Devamı

NİTELİK ÖNEMLİ

Türkiye ihracatta rekor üstüne rekor kırıyor. Elbette ki bu azımsanamayacak bir başarı. İhracatımız 2024 yılının ilk yarısında da yüzde 2 artarak 125.4 milyar dolara yükseldi. Ancak kilogram başına ihracat değeri yüzde 11.3 gerileyerek 1.57 dolardan 1.42 dolara geriledi. 26 sektörden 10’unda kilogram başına değer düşerken 2’sinde aynı kaldı. Sanayi ürünleri ihracatı yüzde 12.1 değer kaybı ile ilk sırada yer aldı. Tarım ürünlerinde kilogram başına ihracat değeri yüzde 6.4 düşüşle 1.30 dolar olurken, sanayi ürünlerinde kilogram başı değer sadece 1.74 dolar olarak gerçekleşti.

Ülkemiz adına bu asla göz ardı edilememesi gereken bir konu. Eğer gelişmiş ülkeler arasındaki yerimizi almak istiyorsak yükte hafif pahada ağır üretim alanında mesafe kat etmeyi başarmalıyız. Bunu yapabilmek için de bilime, ARGE ve inovasyona daha fazla yatırım yapmalıyız. Benden söylemesi...

ORMAN RAPORU

Türkiye genelinde etkili olan serin ve yağışlı hava hem toprağı doyurdu hem de orman yangınlarının hızını biraz olsun kesti.

Haberin Devamı

Orman Genel Müdürlüğü verilerine göre, 1 Ocak ile bu yazının kaleme alındığı 26 Temmuz Cuma öğlen saatleri arasında çıkan orman yangını sayısı bin 973’ti... Geçen yılın aynı döneminde bu sayı 970 adetti.

Bu yılki orman yangınlarında şu ana kadar 10 bin 327 hektar ormanlık alan zarar gördü. Geçen yılın aynı döneminde zarar gören orman alanlarının yüzölçümü 7 bin 354 hektardı.

Evet; alınan önlemler artıyor, insanların orman yangınları konusundaki farkındalık seviyesi yükseliyor ama iklim krizinin etkileri ve halen bilinçsizce hareket edenlerin varlığı yangınları önleme konusunda arzu edilen düzeye erişmemize engel oluyor.

Lütfen bu konuda daha dikkatli ve hassas olalım; yasaklara uymayanları da ısrarla uyaralım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder